'Koronavirüsü 2 günde öldüren ilaç bulundu' iddiası
Parazit öldürücü ilaç olan Ivermectin’in antiviral etkiye sahip olduğu ve yeni tip koronavirüsü hücre kültürlerinde 48 saat içerisinde öldürdüğü belirtildi.

Parazit öldürücü ilaç olan Ivermectin’in antiviral etkiye sahip olduğu ve yeni tip koronavirüsü hücre kültürlerinde 48 saat içerisinde öldürdüğü belirtildi.
Antiviral Research’ın aktardığına göre, Avustralya’nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi ve Kraliyet Hastanesi’nden bilim insanları, laboratuvar koşullarında Ivermectin’in koronavirüslü hücreler üzerinde etkisini analiz etti. Bunun için hücrelere, koronavirüs bulaştırıldıktan 2 saat sonra ilaç uygulandı.
Haberde, "Bu etki, Ivermectin’in neredeyse tüm viral materyallerin kaybına yol açtığını gösteriyor" denildi.
Aynı zamanda Ivermectin’in deney sırasında numuneler üzerinde toksik etki göstermediği kaydedildi. Bilim insanları, Ivermectin’in SARS-CoV-2’nin viral yükünü azaltmaya, komplikasyonlarını önlemeye ve insandan insana bulaşmasını sınırlandırmaya yardımcı olacağını düşünüyor.