Konut almanın tam zamanı

Türkiye’nin metrekare maliyeti en yüksek konut projesini gerçekleştiren Folkart Yapı’nın Genel Müdürü Mesut Sancak, konut sektörünün Ocak ayına kadar krizin etkisinden kurtulacağını belirterek, konut almak isteyenleri de uyardı; “Faizler daha fazla düşmez, konut almanın tam zamanı”

Türkiye’nin metrekare maliyeti en yüksek konut projesi Folkart Narlıdere Evleri’ni yaşama açan Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, konut sektörünün krizi yendiğini müjdeledi. Ocak ayında krizin konut sektöründeki etkilerinin tamamen geçeceğini söyleyen Sancak, konut almak isteyenler için en uygun zamanın şimdi olduğuna dikkat çekti. Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, “Bankacılık piyasasında son yılların en düşük faiz ve fon fiyatları yaşanıyor. Faizler daha fazla düşmez, konuta yatırımın tam zamanı, ev almak isteyenler için son derece uygun bir ortam oluştu ve bu fırsatı kaçırmamak gerek” dedi.

Folkart Narlıdere Evleri projesine ilk başladıkları günden bu yana finansal anlamda bir sıkıntı yaşamadıklarını ve projeyi taahhüt edilen sürede sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, konutların yüzde 60’tan fazlasını sattıklarını, Ramazan Bayramı’nın ardından satışlarda yüzde 10 – 15’lik bir artış yaşanmasını beklediklerini anlattı.

Ocak ayına kadar inşaat sektörünün krizin etkisinden kurtulacağını da dile getiren Sancak, krize rağmen fiyatlarda hiçbir artış yaşanmadığını, emlak fiyatlarının olması gerekenin yüzde 30 - 40 altına düştüğünü vurgulayarak, “Emlak satın almak için çok cazip seçenekler oluştu” dedi.

Yatırımcı, kaliteli projeleri krizde güvenli liman seçti...

Tüketicilerin, bir süredir ekonomiye olan güvenin yitirilmesi ve darboğaza giren bazı inşaat firmalarının projeleri yarım bırakmaları yüzünden konut satın alma fikrinden uzaklaştığını hatırlatan Sancak, “Ancak, kaliteli ve referans oluşturan projeler yatırımda güvenli liman olarak yine de ilgi görüyor. ÖTV indirimiyle kısa süreli bir hareketlenme yaşayan inşaat sektöründe, bu indirim tam anlamıyla amacına ulaşmadı. İskan harcamalarının düşmesi sektöre hareket kazandırırken, emlak fiyatları olması gerekenin yüzde 30 - 40 altına geriledi. Bu gelişme de konut alımı için uygun koşullar oluşturdu. Her yıl 600 bin konut açığının doğduğu ülkemizde inşaat sektörünün geleceği parlak. Merkez Bankası’nın faiz oranlarını aşağıya çekmesi de reel sektöre bir kıpırdanma getirdi. Banka kredilerinin de düşürülmesiyle inşaat sektörü hızlı bir yükselişe geçecek. Kriz inşaat sektöründe başladı ve yine inşaat sektöründe bitecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim