"Kimse Zorda Değil, Gerçekler Başka..."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kriz nedeniyle banka ve büyük işverenlerin zor durumda olduğu haberleriyle ilgili olarak, "Hiç kimse zor durumda değil kardeşim, gerçekler başka" dedi.

Erdoğan, IMF ile anlaşma konusunda ısrar edenlerin, hükümetleri köşeye sıkıştırarak nemalanmaya alışanlar olduğunu söyledi.

Bazı köşe yazarlarını da eleştiren Erdoğan, "Siz memursunuz. Ne kadar para alıyorsanız o kadar küfrediyorsunuz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ordu mitinginde IMF ile anlaşma konusunda Türkiye'nin menfaatlerini gözettiklerini tekrarlayarak 'anlaşma geciktiriliyor' eleştirisine tepki gösterdi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Efendim işte büyük işverenler, şunlar bunlar zor durumda, bankalar zor durumda. Hiç kimse zor durumda değil kardeşlerim, gerçekler başka, bakmayın. Bunlar alışmışlar hükümetleri köşeye sıkıştırarak oralardan nemalanmaya. Alışmışlar. Tabii şimdi diyorlar ki IMF ile anlaşsınlar da bu para gelsin bankalara servis yapılsın."

"Baykal, Bir Yerlerden Talimat Aldığı İçin Düşürün Diyor"
Erdoğan, "Ekonomi neyi gerektiriyorsa hesabımızı ona göre yaparız" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal çıkıyor konuşuyor. Diyor ki Türk parasının değerini düşürmek lazım. Hale bak ya. Türk lirasının değerini düşürmek lazım! Niçin? Ona bir yerlerden öyle talimat geliyor da onun için. Talimat aldığı yerler var." diye konuştu.

"Birinci Olamazsa Baykal Bıraksın ki CHP de Kurtulsun"
"Birinci parti olamazsak siyaseti bırakırım" iddiasını tekrarlayan Erdoğan, "Ama Baykal, sen birinci parti olamazsan siyaseti bırak ki millet kurtulsun. CHP kurtulsun. Yani CHP'nin avukatlığını yapmak da bize düştü" dedi.

Köşe Yazarlarına Tepki
Erdoğan'ın hedefinde bazı köşe yazarları vardı.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"Yahu siz zaten hepiniz maaşlı memursunuz, normaldir sizin böyle şeyler yazmanız. Ne kadar para alıyorsanız o kadar küfrediyorsunuz, ne kadar para alıyorsanız o kadar hakaret ediyorsunuz, yaptığınız bu."

Dış kaynaklı krizi gayet iyi yönettiklerini kaydeden Erdoğan, "Türkiye'de bir tek banka batmadı, bu bile önemli bir gösterge ama bunları yazmazlar" dedi.

Erdoğan, "Ne yazarsan yaz, benim borsada param yok, sen batacaksın sen. Benim yok ama senin var. Sen böyle yazdıkça bu iş geri gider. Ama bilesin ki biz buna rağmen mücadelemizi vereceğiz. Çünkü senin yanında, istiyoruz ki kurunun yanında yaşlar da yanmasın" diye konu

Editör: TE Bilişim