Key Listesine İtirazlar Başladı

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri için yayımlanan ikinci listede tahakkuk eden miktarın eksik olduğunu düşünen hak sahipleri itirazda bulunmaya başladı. 

KEY ödemeleri konusunda yayımlanan ikinci liste beraberinde yeni itirazları da getirdi. Bu gelişme üzerine sendikalar da gelen talepler doğrultusunda üyelerine yardımcı olmak için hazırlıklara girişti. 
Türk Sağlık-Sen tarafından başlatılan çalışma kapsamında, itirazda bulunmak isteyen çalışanlar için örnek dilekçe hazırlandı. Sendika üyeleri, örnek dilekçeleri doldurarak çalıştıkları kurumlara teslim etmeye başladı.
Sendika tarafından hazırlanan dilekçede, 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun gereğince itiraz sahibinden belirli tarihler arasında KEY kesintisi yapıldığı ifade ediliyor.
Dilekçede, 5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Hükümlerine Göre Tespit Edilen Hak Sahipleri Listesinde itiraz sahibine tahakkuk eden miktarın eksik olduğu savunuluyor.
İlgili kanunda, ''Bu süre içerisinde hak sahibine ilişkin listenin bildirilmemesi mükerrer veya yanlış bildirilmesi halinde hak sahiplerine karşı sorumluluk ilgili kurum ve kuruluşa aittir'' hükmüne yer verilen dilekçede, bu yolla kurum ve kuruluşların bu konuda sorumluluk yüklendiği vurgulanıyor.
Hak sahibinden KEY hakkında gerekli düzeltmenin yapılarak, eksik tutarın hesaplanacak yasal faiziyle birlikte ödenmesi talep edilen dilekçede, aksi halde yasal yollara başvurulacağı kaydediliyor.

Her türlü hukuki desteği sağlayacağız

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KEY ödemeleri konusundaki mağduriyetlerin devam ettiğini söyledi. Hak sahiplerine ilişkin yayımlanan ikinci listede de sorunlar bulunduğunu ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:
''KEY'de mağduriyet yaşayan binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanının hakkını korumak ve hak ettikleri ödemelere ulaşmalarını istiyoruz. Bu konuda kurum yöneticilerini de sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Mağduriyet yaşayan çalışanlar için örnek dilekçeler hazırladık. Hak sahipleri, bu dilekçelere tüm yurtta şubelerimiz aracılığı ile ulaşabilirler. Türk Sağlık-Sen olarak kendimize düşen sorumluluk çerçevesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının KEY mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlatmış bulunmaktayız. Şubelerimizden ve temsilcilerimizden temin edilebilecek bu dilekçeler ile çalışanlar kurumlarına başvuru yaparak KEY paralarının ödenmesini isteyebileceklerdir. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların KEY taleplerinin yerine getirilmemesi halinde mağdurların dava açmaları için her türlü hukuki desteği sağlayacağız.'' (aa)

Editör: TE Bilişim