KDV, ÖTV, Hurda İndirimi Yok

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, otomotiv sektöründe şu an itibariyle KDV, ÖTV veya hurda indiriminin söz konusu olmadığını bildirdi.

Dış Ticaret Müsteşarlığındaki makamında otomotiv sanayi yöneticileriyle bir araya gelen Çağlayan, Türkiye'nin ihracat rakamları hakkında bilgi verdi.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Uludağ İhracatçı Birlikleri Başkanı Ferit Sünneli, TOFAŞ Genel Müdürü Ali Pandır, Oyak Reault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Celal Kaya, Mercides Benz Türk A.Ş. ve Fort Otosan şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle, Dış Ticaret Müsteşarlığında bir araya geldi.

Otomotiv sektöründe vergi indirimi

Otomotiv sektöründe bu yıl bir KDV, ÖTV veya hurda indirimi düşüncesi olup olmadığı yönündeki sorular üzerine Çağlayan, şu anda gündemde böyle bir konunun olmadığını söyledi.
Küresel ekonomi kriz nedeniyle hem piyasanın canlı tutulması, hem de istihdamın azaltılmaması noktasında geçen yıl sektörde KDV ve ÖTV indirimi teşviki yönünde bir uygulama yapıldığını hatırlatan Çağlayan, ''Ama şunu ifade edeyim; bildiğiniz gibi bizim teşvik sistemimiz 2009-2010 yılını kapsayan bir teşvik sistemiydi. Bu yılın sonunda mevcut teşvik sistemimiz bitecek. TÜİK'in yapacağı ve bu yıl sonuna kadar bitireceği çalışmalarla, gerek iller, gerek bölgeler bazında yapacağı gelişmişlik endeksleri rakamlarıyla beraber yeni bir teşvik sistemine geçilecek 2011 itibariyle'' dedi.

İhracat %28,6 arttı

Çağlayan, Türkiye'nin 1-21 Mart 2010 tarihleri arasındaki ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre %28,6 artarak 6 milyar 142 milyon 618 bin dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Bakan Çağlayan, 1 Ocak-21 Mart 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin ihracatının 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 22 milyar 264 milyon 448 bin dolara ulaştığını söyledi.
Sadece 21 Mart tarihinde 262 milyon 355 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirten Çağlayan, ihracatta en fazla artışın ise sanayi sektöründe kaydedildiğini dile getirdi.(aa)

Editör: TE Bilişim