Kart Borçlusuna Hesaplama Kolaylığı

Kredi kartı borçluları için yeniden yapılandırma yürürlükte. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) borçlarını yeni ödeme planına bağlamak isteyenler için bilgi amaçlı bir uygulama geliştirdi.

BDDK'nın internet sayfasına girenler, borç miktarlarını ve borcun temmerrüde düştüğü tarihi girerek, yapılandırma sonrası ne kadar ödeyeceklerini görebilecekler.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun, "www.bddk.org.tr" adlı internet sitesine kredi kartı borcunu yeniden yapılandırmak isteyenler için bir hesaplama ekranı konuldu.

Borcunun yapılandırma sonrasında ne kadar olacağını hesaplamak isteyenler, sitedeki ekrana borç miktarını ve borcun ne zaman temerrüde düştüğü bilgilerini girdikleri takdirde, sistem bilgileri ekrana dökecek.

"Kredi Kartı Ödeme Planı Hesaplama Ekranı" isimli bu uygulamayı kullanan Kanun kapsamındaki tüketiciler, borç icra takibine konu olmuş ise mahkeme masrafları, harçları ve nispi kanuni vekalet ücretinin yüzde 25'i hariç, toplam borç ve ödemeye ilişkin değişik seçenekleri değerlendirme imkanı bulabilecekler.

Böylece borcun peşin veya taksitle ne kadar olacağı ve taksit miktarları kolayca öğrenilebilecek

Editör: TE Bilişim