Kanserde Yeni Umut

Bu çalışmalardan birinin yapıldığı Massachusetts Hastanesi Kanser Merkezi'nden Dr.Leif Ellison, bu yöntemi şöyle anlattı:

"Her tümörde varolan genetik bozukluk kanseri yönlendiriyor ve her tümördeki bu değişimi belirleyebilmemiz tümöre odaklı en etkin ilaçları kullanmamızı sağlayabiliyor."

Aynı merkezden Dr. Alice Shaw da "Artık kanserdeki genetik değişimleri çok daha iyi ve kapsamlı anlama konumundayız ve aynı zamanda da elimizde yeni, geliştirilmiş ve doğrudan kanserli hücrelere odaklı ilaçlar bulunuyor." dedi.

Bu yöntemin denendiği ve başarılı sonuç veren örneklerden birini akciğer kanseri hastası 48 yaşındaki Linnea Duff yaşadı.

Linnea Duff'a uygulanan üç farklı kemoterapi tedavisi sonuç vermeyince doktorlar kanser tümörlerini mercek altına aldılar ve çok ender görülen bir genetik mutasyon belirlediler.

Henüz deneme safhasında olan yeni bir ilaç tümördeki bu genetik değişime odaklı olarak kullanıldı ve akçiğer kanseri ilerlemiş bir aşamada olan Linnea Duff bugün hayatta olmasına bu yeni yöntem arayışlarına borçlu.

Bu çalışmaya katılan doktorlar, ileride daha yaygın uygulamalarla bu yeni yöntem arayışlarından başarılı sonuçlar almayı umut ediyorlar.

Editör: TE Bilişim