Kamuda 150 Bin Kişiye İş İmkanı

Hükümet istihdamda çok önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Küresel ekonomik kriz nedeniyle sürekli artan işsizliğe, istihdam paketi ile dur denecek.

150 bin kişiye geçici istihdam sağlanacak.

Küresel ekonomik kriz vurdu, işsizlik tavan yaptı. Krizle birlikte dünyanın en önemli sorunu işsizlik oldu. Milyonlarca kişi işten çıkarıldı, işsizlik oranları rekor seviyeler çıktı.

Sorun bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkiliyor. 3 buçuk milyon kişi iş bulabilmek için kapı kapı dolaşıyor. Ancak şartlar işsizden yana değil.

Zira şirketler krizle birlikte eleman almak bir yana, mevcut çalışanları da bir bir işten çıkarıyor. Durum böyle olunca problemin çözümü için hükümet devreye girdi.

İşsiz kalanlar ve iş umuduyla bekleyenler için devletin kapıları açılıyor. Yeni İstihdam paketiyle 150 bin kişi geçici de olsa devlette iş sahibi olacak.

Müjdeyi Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün verdi. Alınacak elemanlar farklı farklı işlerde görevlendirilecek.

Kimi meslek edindirme kurslarına gidip para alacak, kimi ise temizlik ve ağaç dikimi gibi sosyal amaçlı olarak çalıştırılacak.

Geçici personel olarak görevlendirilecek olan 150 bin kişinin maaşı da aşağı yukarı belli. Ücretler yapılacak olan işe göre 300 ila 600 lira arasında değişecek.

Paket şu anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde. Bakan Nihat Ergün'ün paketle ile ilgili vermediği ayrıntıları bugün Başbakan Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim