Japon Kawasaki Kisen Kaisha (K Line Group), Orta Doğu'daki en iyi müşterilerinden biri olan Emirates Global Aluminium (EGA) ile karbondan arındırma üzerine ortak araştırma için bir çalışma komitesi kurmak üzere bir mutabakat zaptı imzaladı.

K Line, 40 yılı aşkın süredir EGA ile çalışıyor. 2019 yılında, yılda yaklaşık 5 milyon ton boksit sevkiyatı yapan firma ile navlun sözleşmesi imzalamıştı. İki firma şimdi, ortak bir ağ hedefine ulaşmak için araştırma ve fikirlerin paylaşılması ve ilgili tarafın yeni deniz teknolojisi, alternatif yakıtlar ve yakın gelecekte potansiyel olarak büyüyen diğer alanlar hakkındaki bilgisinden yararlanmak üzere işbirliği yapacak.

2050 yılına kadar sıfır sera gazı emisyonu

EGA CEO'su Abdulnasser Bin Kalban şunları söyledi: “Ekonomi bazında karbonsuzlaştırma, endüstriler arasında işbirliği gerektirecek. Bu önemli küresel zorlukta K Line Group ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. K Line Group ile uzun vadeli ilişkimiz, nakliyeden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmanın yollarını geliştirmek ve test etmek için ideal bir platform sağlıyor. EGA için hedefimiz, sadece kendi operasyonlarımızda değil, aynı zamanda tedarik zincirimizdeki faaliyetlerden kaynaklanan net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmaktır. Nakliyenin yakıt verimliliğini artırmak, nakliye maliyetlerimizi de azaltabilir.”

Editör: CAHİT İSTİKBAL