İsteklerimizi Kabul Etmezlerse Anlaşma Olmaz

Erdoğan, AKP'nin Gaziantep İl Kongresi'ne katılarak IMF ile ilişkileri konu alan şu değerlendirmede bulundu:

"Bize, 'IMF ile anlaşma olsun' diyorlar. Kusura bakmayın ülkemin menfaatlerine halel getiremem.
IMF ile anlaşma, karşılıklı taleplerimiz kabul görürse imzalanır. Neredeyse 1 yıldır IMF ile görüşmeler devam ediyor.

Bundan önce
IMF ne getirirse kabul ediliyor, imza atılıyordu. Bunların içinde ANAP da var, MHP de var, CHP de var. Şu anda siyaset yapan partilerin hepsi IMF ile anlaşmalara imza attı.

Biz daha 6 yıl oldu iktidara geleli. Dur bakalım
IMF ile Türkiye'nin ilişkileri 10 yıllık değil. Bunları bil, ona göre konuş. Oradan bizi vurmaya kalkanlar, yanlış yere ok atarlar. Dikkat etsinler, o ok döner, sonra onları vurur"

Ekonomik kriz ile ilgili değerlendirme


Erdoğan, dünyanın ekonomik bir krizle karşı karşıya olduğuna işaret ederek, bu krizin Türkiye'yi de etkilediğini ancak bu etkiyi en az zararla atlatmaya çalıştıklarını bildirerek şöyle devam etti:

"Krizin çıktığı ilk günden bu yana bir yandan krize karşı tedbirler almaya çalışırken, bir yandan da moral bozmaya, krizin etkisinden yararlanmaya çalışanlara, krizi derinleştirmeye çalışanlara karşı mücadele ettik. Daha krizin ilk gününden itibaren eski alışkanlıkları depreşenler, krizin bu ülkeyi büyük sıkıntılara sebep olacağını, krizin deprem etkisi yapacağını savunmaya başladılar.

Parası olanlar, krizi bahane edenler, yatırıma gitmediler. Ama hamdolsun kriz karşısında dik durduk, hem de bu anlayış karşısında eğilmeden bükülmeden yolumuza devam ettik

Ben baştan 'Kriz teğet geçecek' dedim. Rahatsız oldu birileri. Ne diyecektim, 'Yıkılacağız' mı diyecektim? Evet 'Teğet geçecek' dedim ve teğet geçiyor. En az zararla atlatacağız biz bu krizi"

Editör: TE Bilişim