İşte Kalbi Koruyan 4 Gıda

Sağlıklı zayıflamada varılmak istenen hedef kilo bireylerin varmayı düşündükleri düşük kilolar değildir.

Bilimin kabul ettiği Vücut Kitle İndeksi denen metotla yapılan ölçüm değeri olmalıdır. Vücut kitle indeksi, ağırlığın boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle elde edilir. Bulunan değer 20-24.9 arasında ise bu normaldir. Maalesef pek çok insan vücut kitle indeksinin 20'nin altında olacağı kilolar için çaba gösteriyor. Meslek hayatımda hastaların bu tür baskılarına sık uğruyorum ve onları ikna etmek için büyük çaba harcıyorum. Bilinmesi gereken şey aslında ideal görünümün, estetik görünümün veya sağlıklı olmanın çok zayıf olmakla aynı şey olmadığıdır. VKİ 20'nin altında olması sağlık ve estetik açısından iyi değildir.

Menopozda formda kalmanın yolları

Fazla kilo varsa kalori kısıtlamasına gidilmelidir.

Hayvansal gıdaların tüketiminde kolesterol içeriği göz önüne alınmalıdır.

Alınan kalorinin yüzde 40'ı karbonhidrat, yüzde 40'ı yağ, yüzde 20'si proteinden karşılanmalıdır.

Bitkisel yağlar, lifli (posalı) gıdalar tercih edilmelidir.

Tuz kısıtlanmalıdır

Aminoasit ve Antioksidan zengini gıdalar tüketilmeli.

Kalsiyum ve B vitaminlerine önem verilmelidir.

Yağdan uzak, kolesterolü düşük, orta ve düşük glisemik indeksli beslenme sistemi oluşturulmalı.

Cildin kuralları

Sebze ve meyve ağırlıklı beslenme vücudumuza olduğu kadar cildimiz üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Cildinizi yeniden canlandırmak için bol miktarda çiğ meyve, sebze ve sularını tüketin. Etler ve süt ürünleri ve işlenmiş gıdalar (şarküteri ürünleri) yüksek miktarda toksik atık üretir, bu da cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler. Cildin doğal yağlarını dengeleyen temel amino yağ asitleri cilt elastikiyetini güçlendirir, cildin canlı görünmesini sağlar. Temel amino yağ asitleri, çiğ kabuklu yemişler, tohumlar ve birçok sebzeden alınabilir. Bunlardan birini ya da daha fazlasını içinde bulunduran bir beslenme düzeni oluşturun. Günde 1.5- 2 litre su için. Şeker vücudun ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri kendine alır cildi erken yaşlandırır.

Kalbi koruyan gıdalar

Domates Kan damarlarını koruyucu etkiye sahiptir.

Yeşil çay: Kalp sağlığı için koruyucu bir içecektir kolesterolünün damarlarda birikmesini ve damarların tıkanmasını önler.

Soğan, sarmısak: Kan sulandırıcı etkisi vardır, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelleyen bazı bileşenleri içerir.

Editör: TE Bilişim