İşte Dinlemenin Belgeleri 
 
YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, Kanal D Haber'den Erhan Karadağ'a o belgeleri gösterdi...

Yargıda yaşanan dinleme skandalının ortaya çıkmasının fitilini ateşleyen isim Ömer Faruk Eminağaoğlu Kanal D haber'in konuğu oldu.

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand ve Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Eminağaoğlu, dinleme işlemlerini kanıtladığını söylediği belgeleri de ilk kez kamuoyu ile paylaştı. İşte dinlemenin belgeleri
 
Yargıtay Savcısı ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

Ömer Faruk Eminağaoğlu: Yargıtay’da sadece dinleme yok Yargıtay bütünüyle teknik takibe alınmış durumda...

Erhan Karadağ: Ne zamandır dinleniyorsunuz?

Ö.E.E.: Ben Yargıtay Savcılığında göreve başladıktan sonra hakkımda çeşitli yayınlar yapılıyor. Bu 2007’lere kadar gidiyor.

E.K.: Sadece siz mi?

Ö.E.E.:Yargıtay’daki herkes dinleniyor. Bu konuyu Yargıtay Başkanlığı soruşturacaktır.

E.K.: İki telefon olduğu söylendi, TİB Başkanı iddiaları reddetti.

Ö.E.E.: TİB Başkanı Fethi Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bir kişidir, beyanları gerçeği saptırmaktadır. Bana yöneltilen suçlamalar da ortadadır. Belgeleri de buradadır.

E.K.: Somutlaştıralım. Bu belgede 416 24 33 telefonu var kimin bu?

Ö.E.E.: Benim santralden çıkış yaptığım telefon. Diğeri de YARSAV’daki telefon. Benim cep telefonum, Yarsav’a ait telefonlar ve Yargıtay’da kullandığım telefonlar. 11. sıradaki telefon benim direk hattım. Bunu dinlemiyorlar fakat santral çıkışlı olan hattı özellikle dinlenerek Yargıtay da bu kapsamın içerisine sokuluyor.

E.K.: İşyerlerinin teknik araçlarla izlenmesi de var bu belgede. Bu ne anlama geliyor?

Ö.E.E.: Benim işyerim Yargıtay ve Yargıtay da bu yolla teknik takip altına alınıyor yani Yargıtay bütünüyle teknik takibe alınıyor.

E.K.: TİB Başkanı bütün iddiaları reddediyor.

Ö.E.E.: Fethi Şimşek bu telefonlarının kayıtlarının TİB’de hepsinin silindiğini ve yok edildiğini düşündüğü için bu kadar açık ve rahat konuşuyor. Adalet müfettişleri İstanbul Emniyetinden TİB’deki kayıtları tamamen silin bunları ayrı bir yere veri olarak alın ve bize gönderin diyor. Bu imha işlemi yapıldığı için Şimşek rahat konuşuyor. Bu şekilde veri aldık diyor İstanbul Emniyeti, Müfettişler de o kayıtları başka bir yere alın ve bu kayıtları

E.K.: Bu iş nereye varacak. İkinci incelemede kayıtların gerçekten ortaya çıkacağına inanıyor musunuz?

Ö.E.E.: Dün ben orada suçduyurusunda bulundum. Fiziki müdahale ile engellenmiştir TİB’de başka kayıtların alınması... Adalet Bakanlığı bütün soruşturmaları kendi ekseninde bulunmak için dinletiyor. Bu mahkeme kararları Adalet bakanlığınca sonsuza kadar gizleniyor bugüne kadar.... İstanbul Başsavcısı neden teknik takip ve dinleme altında?... HSYK gerekeni yapacaktır. Yargıtay gerekeni yapacaktır.


 

Editör: TE Bilişim