İşte CHP'nin Konuştuğu 5 Senaryo

Deniz Baykal'la görüşen Özyürek, CHP liderliği için Kılıçdaroğlu adının gündeme geldiğini söyledi; Ateş de doğruladı. Ancak bir süre sonra hem Baykal hem Özyürek bunu yalanlarken Kılıçdaroğlu, 'Adaylığım söz konusu değil' dedi Radikal Gazetesi'nden Zihni Erdem'in haberine göre; CHP kulislerinde kurultaya yönelik tahminler ve senaryolar da yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

İşte bu senaryolardan bazıları:

Emanetçi başkan

Kurultayda ‘geçici bir süre’ genel başkanlık yapacak, sonrasında olağanüstü kurultayda emaneti sahibine teslim edecek bir isim olabilir.

Selvi ile devam

Genel başkanlığa vekalet eden Cevdet Selvi kurultayda da seçilir ve parti olağanüstü kurultaya götürülür. Selvi böyle bir rüyası olmadığını söyledi.

Çekişme yaşanabilir

Baykal dönmezse genel sekreter Önder Sav aday çıkarır. Bunun karşısına da İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu çıkar.

Baykal döner

Baykal, kurultaya kadar gelişmeleri izler. Örgütün ve delegelerin yoğun isteği ile yeniden genel başkan seçilir. Hiç aday çıkmaması veya birden fazla aday çıkarak sert tartışmaların olması durumunda da Baykal ‘CHP sahipsiz bırakılamaz’ diyerek geri dönebilir.

Geçiş adaylarıyla devam

Bunların ötesinde eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ve Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’ın da geçiş sürecinde partinin başına getirilebileceği konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim