İstanbul Kar Altında Kalacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Cumartesi günü tipi şeklinde kar yağışının beklendiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: Cumartesi öğle saatlerinden sonra Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile tipi şeklinde daha kuvvetli kara bırakacağı tahmin ediliyor" denildi.

 Sabah saatlerinde kentin batısında başlayan kar yağışı öğle saatlerinde Anadolu yakasında da yoğunlaştı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, kar yağışının bugün aktivitesini kaybedeceğini ve yağışların zaman zaman, lokal şekilde görüleceğini dile getirdi. Kentte hava sıcaklığının daha da düşeceğine ve sıcaklığın bu gece sıfırın altında 1 derece civarında beklendiğine dikkati çeken Karataş, don olayı ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, yağışın çarşamba akşamı Avrupa yakasını, perşembe günü sabah saatlerinde ise Anadolu yakasını terk ederek yerini buzlanma ve dona bırakmasının beklendiğini bildirdi.

Açıklamada, olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43 adeti 1’inci öncelikli olmak üzere 245 güzergâhta toplam 5 bin kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programının belirlendiği kaydedildi.

Hızır Acil Ambulansları’nın evsizleri toplamaya başlayacağı, bu çalışmalara Zabıta Daire Başkanlığı’nın da destek vereceği belirtildi.

Asıl kar cumartesi

İstanbul Valisi Muammer Güler, kar yağışı nedeniyle her türlü önlemin alındığını belirterek, bugün için yoğun kar yağışı olmadığını ancak cumartesi gününden itibaren salı gününe kadar etkili kar yağışı olacağını belirtti.  Güler, şöyle konuştu: “Karlı havaya göre araçlarını hazırlıklı tutmalarını, mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kar lastiklerini takmalarını, trafik kanuna göre araçlarında bulunması gereken tüm aparatların bulundurmalarını söylüyorum. Kar yağışı İstanbul için büyük bir nimettir. Buna göre de tedbiri almak lazım.”

AKOM'dan cumartesi uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Cumartesi günü tipi şeklinde kar yağışının beklendiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "İstanbul'du dün öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı etkisini kaybetti. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin tahminleri doğrultusunda karla karışık yağmur ve karın aralıklarla Perşembe akşamına kadar devam edecek. Cumartesi öğleye saatlerinden sonra Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile tipi şeklinde daha kuvvetli kara bırakacağı tahmin ediliyor. Kar yağışından önce alarma geçen kötü hava koşullarıyla mücadele ekipleri sabaha kadar olumsuzluklara müdahale etti.

İki vardiya halinde çalışan, 1774 personel 520 araç ile kötü hava koşulları ile mücadele çerçevesinde çalıştı.

Ekipler buzlanmaya karşı, 6.023 ton tuz, 54 ton solüsyon kullandı.

Darülaceze Müdürlüğü koordinasyonunda sokakta kalan evsiz vatandaşlar otelde misafir edildi. Hızır Acil ve Zabıta ekipleri sokakta yaşayan 80 erkek, 7 kadın 5 çocuk İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşma yaptığı otelde misafir edildi. Evsizler, ekipler tarafından ambülanslarla otele getirildi. Temizlik, giyim ve sağlık ihtiyaçları karşılanan Tüm 92 vatandaş hava koşulları düzelene kadar otelde misafir edilecekler. Bu vatandaşlar kendi istekleriyle otelden ayrılabiliyorlar" İSTANBUL'DA OKULLARA KAR TATİLİ ŞİMDİLİK YOK.

İstanbul Valiliği'nden edinilen bilgiye göre kentte şimdilik kar tatili söz konusu değil. Yetkililer, meteorolojik veriler doğrultusunda değerlendirme yaptıklarını belirterek, cumartesi günü kar yağışının beklendiğini bu yüzden de bu hafta için okullarda tatilin gündemde olmadığını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim