Savunma Bakanı Vladimir Padrino Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Venezuella ordusunun benzin yokluğu çeken ülkesine yakıt getiren İranlı tankerlere eşlik edeceğini söyledi.

Her iki ülke de ABD'nin ortak düşmanı!

Yorumları Venezuella muhalefet lideri Juan Guaido'nun, Petrol sevkiyatının Latin Amerika'yı alarma geçirmesi gerektiğini söyledikten hemen sonra geldi. Her iki OPEC üyesinin de petrol endüstrileri ABD yaptırımları altında ve her iki üye de ABD'nin düşmanı. Trump yönetim yetkilileri Washington'un sevkiyata bir yanıt vermeyi düşündüğünü söyledi.

Tankerler 1.5 milyon varil yakıt taşıyor

Refinitiv Eikon verilerine göre tankerler - Fortune, Forest, Petunia, Faxon ve Clavel - yaklaşık 1,5 milyon varil yakıt taşıyor ve Süveyş Kanalı'nı Mayıs ayının ilk iki haftasında geçti.  Mayıs sonu ile Haziran başı arasında Venezuela'ya gelmeleri bekleniyor.

Bolivarcı Devrim Ulusal Silahlı Kuvvetleri'nin tekneleri ve uçakları tarafından karşılanacaklar

Devlet televizyonunda hükümetin temas halinde olduğunu ekleyen Padrino, İran'ın savunma bakanı ile görüştüğünü söyledi ve "Bölgemize girdiklerinde, Bolivarcı Devrim Ulusal Silahlı Kuvvetleri'nin tekneleri ve uçakları tarafından karşılanacaklar ve İran halkına dayanışma ve işbirliği için teşekkür edecekler." Dedi.

Venezuella rafinerleri yıllarca yetersiz yatırımdan sonra çöktü

Guaido, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun sosyalist hükümetinin yakıt ithal etmesinin, ülkenin petrol endüstrisini kötü yönettiğini gösterdiğini söyledi.  Venezüella'nın rafine ağı günde 1.3 milyon varil (bpd) kapasiteye sahip, ancak yıllarca yetersiz yatırımdan sonra çöktü.

Venezüellalıların ve Latin Amerika'nın güvenliği için çok endişeliyiz

Muhalefetteki Ulusal Meclis'e liderlik eden ve Amerika da dahil düzinelerce ülke tarafından cumhurbaşkanı olarak tanınan Guaido,  "Venezüellalıların ve Latin Amerika'nın güvenliği için çok endişeliyiz.'' dedi.

Maduro, Guaido'yu darbe yapmak isteyen bir ABD kuklası olarak adlandırıyor ve Venezüella'nın ekonomik sıkıntılarını için ABD yaptırımlarını suçluyor.

Editör: TE Bilişim