'İnternet Her Derde Deva'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internetin her derde deva olduğunu belirterek, çaya çorbaya limon neyse insan için de internetin o olduğunu kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internetin her derde deva olduğunu belirterek, çaya çorbaya limon neyse insan için de internetin o olduğunu kaydetti.

Global KOBİ Platformunda konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlığın 2010 yılında yatırımlarının 15 milyarı aşacağını belirterek, dünyanın 29 buhranından sonra en büyük
ekonomik
kriz yaşanmasına karşın Türkiye’nin yol almaya devam ettiğini kaydetti. Bölünmüş yolları yaparak hayatları birleştirdiklerini anlatan Yıldırım, bölünmüş yollar sonrasında kazaları yüzde 89 azalttıkları dile getirdi.

Yıldırım, “İnternet her derde deva. Çaya çorbaya limon neyse insan için internet o” dedi. 2013’e kadar 55 milyon, 2023’e kadar ise 70 milyon bilgisayar okur-yazar olmasının hedeflendiğini söyledi. “Ancak, o zaman bilgi toplumu olacağız” diyen Yıldırım, internetin zararları da olduğunu, bunun için tedbirler de aldıklarını kaydetti. Dünyanın her yerinde rekabetin kızıştığını anlatan Yıldırım, “Akıl teri alın terini geçiyor. İnternet işletmelerde verimliliği yüzde 50 artırıyor. Arşivler de internete taşınıyor. Önemli olan bilgiye sahip olmak değil, bilgiyi kullanmak. Gözükmeyen şeylerde daha çok gelecek var” diye konuştu.

“Türkiye interneti seviyor“

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye’nin interneti çok sevdiğini belirterek, dünyada 1.6 milyar internet kullanıcısı olduğunu, Google’da her gün 2.7 milyar arama yapıldığını dile getirdi. 2009 itibariyle Türkiye’nin 12 milyon Facebook kullanıcısı ile dünyada üçüncü sırada olduğunu ifade iden Yılmaz, ayrıca Türkiye’nin 29 milyon msn kullanıcısı ile dünya ikincisi, Hotmail kullanıcısı sıralamasında ise beşinci olduğunu söyledi. Yılmaz, Avr upa Telekomünikasyon Birliği raporuna göre Türkiye’nin 16 milyon yeni internet kullanıcısı ile internet kullanıcısı en fazla artan ülke olduğunu belirterek, 3G ile bunun daha da artacağını kaydetti. Yılmaz, Türkiye’de 1.8 milyon işletme olmasına karşın 1 milyon işletmenin genişbant internet kullandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim