1 Mayıs uluslararası işçi bayramı yaklaşırken, dünyanın kaliteli kuru dökme yük sahiplerini temsil eden kuruluş  Uluslararası Kuru Yük Birliği(INTERCARGO), denizcilerin gıda, ilaç ve diğer temel maddeleri taşımaya devam etmesindeki hayati rolünü hatırlatmanın her zamankinden daha önemli olduğunu belirtti!

INTERARGO Başkanı Dimitris Fafalios, ‘’Denizciler bu olağanüstü zamanlarda unutulmamalıdır.’’ diyor. ‘’Mürettebat değişikliği konusu endüstri gündeminin en üstünde olmalı. Denizciler, küresel taşımacılık zinciri için hayati önem taşıyan, dünyanın kilit çalışanları arasındadır. Denizcilerin ikamet ettiği ülkelerdeki konsoloslukların kapalı olduğu bu zamanlarda, tüm deniz ulusları, limanlarını ve havaalanlarını acil bir öncelik olarak denizcilerin ikamet ettikleri ülkelere geri dönmelerine olanak tanıyacak gerekli güvenlik prosedürleri uygulayarak açmalı, denizcilerin giriş/çıkış ve oturum açma/kapatma işlemlerine izin vermelidir.’’
Fafalios ekleyerek, ‘’ Verimli mürettebat değişiklikleri olmasaydı, tedarik zinciri temek ürün kıtlıklarına ve dünyanın dürt bir yanındaki insanlar için çok daha büyük zorluklara yol açacaktı.’’ dedi. INTERCARGO Başkan Yardımcısı Jay K. Pillai, ‘’Bu denizcilerden bazılarının gemide 4-9 ay görev yapmış olabileceği ve belki 12 ay görev yaptıktan sonra bile gün yüzüne çıkamayacakları unutulmamalıdır.’’ dedi. ‘’Sadece bizim tüm desteğimizi, empatimizi ve şefkatimizi hak etmekle kalmıyorlar ayrıca bizler denizcilerin aileleri ile bu kadar uzun süre bir araya gelememesinden doğan kaçınılmaz bir bir sonuç olarak, onların yorgunluk ve depresyonlarından kaynaklanan güvenlik sonuçlarını da düşünmek zorundayız.

‘’Liman devletlerinin denizcilik yetkilileri, denizdeki bilinmeyen kahramanlarımız ve mürettebatımızla empati kurmak için göçmenlik departmanları ile el ele vermeli, IMO Sekreteri’nin de istediği gibi onlara kilit çalışanların hakkettiği gibi davranılmalıdır. Deniz ve kara sularının güvenliğini sağlamak için limanlarında genel ve izinli mürettebat için gereksiz sınırlamalar olmadan bu değişiklikleri yapabilmelilerdir.’’ diye ekledi Pillau. Sadece dükme yük gemi endüstrisinde, dünya çapında 300.000’den fazla denizci ve 12.000’ yakın gemi bulunmaktadır.
INTERCARGO Genel Sekreter’i Dr. Kostas Gkonis, sektörü #HeroesAtSeaShoutOut kampanyasını desteklemeye çağırıyor. ‘’Geminiz limandaysa ve bunu yapmak güvenli ise, lütfen dünyanın bu zor zamanlarında sevdikleriyle birlikte olamayacak birçok denizciye destek göndermek için geminizin kornasını bir dakika boyunca çalın!’’ diye ekledi.
‘’Bu tür girişimler, IMO Genel Sekreteri’nin denizcilere ‘’Yalnız değilsiniz’’ mesajının gösterdiği gibi, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatıyor.’’ diye ekliyor Dr. Gkonis. (Bu mesajı görüntülemek için tıklayın.)
-Son-
www.intercargo.org
[email protected]
 
 

Editör: TE Bilişim