İngiltere Resesyona Girdiğini Kabul Etti

Ülkenin, 1990'lı yıllarda yaşanan büyük ekonomik krizin ardından ilk kez resmen teyit edilmiş biçimde resesyona girdiği, son çeyrekteki üretim düşüşünün, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.6 daha yüksek olduğu da bildirildi.

Yetkililer, üretimdeki düşüşün 1980'li yıllardan bu yana yapılan çeyrek dönemlik izlemelerde oluşan en büyük düşüş olduğuna işaret etti.

Uzmanlar, finansal sektör krizi olarak başlayan ve ekonominin bütününü etkileyen krizin, işsizliği de tetiklediğini, ülkede halen 1 milyon 920 bin kişinin işsiz olduğunu hatırlatıyor.

Bu arada, uzman ekonomistlerin 2009 yılı için yaptıkları üretimdeki düşüş tahmini de yüzde 2.1 olarak ilan edildi. Bu oran, geçen aralık ayına kadar yüzde 1.5 olarak tahmin ediliyordu.


"Durgunluğa küresel bir cevap verilmeli"


BBC radyosuna konuşan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, durgunluğun ne kadar süreceğine ilişkin bir fikir belirtmekten kaçınarak, "Bu uluslararası işbirliğinin seviyesine bağlı. ABD, Avrupa ve diğer ülkeleri bir uyum ve eş güdüm içinde çalıştırabilirsek... Hatırlayın bu bir küresel mali kriz. Dünyanın her kıtasını ve her ülkesini etkiliyor, ayrıca gelişmekte olan ekonomilere ve gelişmiş ülkelere sirayet ediyor. Bu yüzden bununla baş etmenin yolu ortak hareket etmektir" dedi.

İngiltere'nin ekonomik gerilemeye engel olmak için birçok şey yapabileceğini söyleyen Brown, "Cephaneliğimizdeki her türlü silahla resesyonla savaşıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim