İmza Tartışması Sürüyor

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin imza tartışması sürüyor.

CHP, iki ayrı liste olduğu, ilkinde Meclis Başkanı’nın da imzasının bulunduğu yönündeki iddiasını tekrarladı. Mehmet Ali Şahin ise, teklifte imzasının olmadığını söyledi.

"Suyu bulandırmasınlar, bir deriden iki post çıkmaz" diyen Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da komisyonu bağlayan hiçbir durumun olmadığını belirtti.

CHP’li Okay İddialarını Tekrarladı

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa değişikliği teklifinin ilk metninin, aralarında Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de bulunduğu önceden atılmış imzalardan oluştuğu yönündeki iddiasını sürdürdü.

CHP’ye göre, teklif geri çekilmeli...

Okay, "Usul esasın kapısıdır, yanlış kapıdan girersen yanlış yere gidersin" diye konuştu.

Şahin: "Teklifte İmzam Yok, İddialar Gayri Ciddi"

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise, CHP’nin iddia ettiği gibi birden çok metin olmadığını söyledi.

Şahin, "Bir tek metin vardır. Kimin imzası var, kimin imzası yok, Anayasa Komisyonu’ndan temin ederek bunları bulmak mümkündür" diyerek metinde imzasının olmadığının altını çizdi.

Şahin, kendisine böyle bir teklif gelmediğini, gelse bile Meclis Başkanı olarak böyle bir metne zaten imza atmayacağını belirterek, "Meclis Başkanı’nın da metnin altında imzası vardır diye iddia etmeyi biraz ciddiyetten uzak buluyorum" dedi.

Burhan Kuzu Suç Duyurusunda Bulunacak

Olayın bir başka boyutu, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun suç duyurusunda bulunacağı yönündeki açıklaması.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, konuyla ilgili olarak, "Zannederim Burhan Kuzu sözünden dönmeyecektir. Başvurusunda tavsiye ediyorum 2. sayfadaki imzaların yaş durumunu karşılaştırtsın" diye konuştu.

Teklifte, içtüzüğe ve Anayasa’ya aykırı hiçbir durum olmadığını vurgulayan Burhan Kuzu ise suç duyurusunda bulunacağını tekrarladı ve ekledi:

"O zaman ispatlasınlar, herkes elindeki belgeleri versin. Yaş mıdır kuru mudur o zaman belli olsun. Dolayısıyla suyu bulandırmanın anlamı yok. İmzanın ıslak-kuru, sıcak- soğukluğu işin başka bir boyutu, bununla alakası yok. Bir deriden iki post çıkmaz"

Editör: TE Bilişim