IMF ve Dünya Bankası'ndan Uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası başkanları, küresel krizin sona ermekten uzak olduğu konusunda uyarıda bulunurken, krizle savaşmak için daha fazla adım atılmasını istiyor.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Washington'da IMF bahar dönemi toplantılarından önce yaptığı açıklamada, doğru politikalarla, dünya ekonomisinin 2010 yılının ilk yarısında yenilenebileceğini söyledi.

"Hala önümüzde sıkıntılı uzun aylar var" diyen Strauss-Kahn, 2010'da her bir ülkenin teşvik için daha fazla harcamaya ihtiyacı olabileceğini kaydetti.

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick de, gelişmekte olan ülkelere banka yönetiminde daha fazla yer verilmesi gerektiğini kaydetti.

Zoellick, "Geçmişin hatalarını yeniden tekrarlamamalıyız. Toplumsal huzursuzluklar, yoksunluk ve hatta şiddet görüyoruz. Yoksul insanlar diğerlerinin hatalarından daha fazla mağdur oluyor" diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Timothy Geithner, son haftalarda küresel ekonomide iyileşme işaretleri görüldüğünü söyledi.

Editör: TE Bilişim