IMEAK DTO Kasım ayı olağan meclis toplantısına yoğun katılım

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı, Salih Zeki Çakır başkanlığında yapıldı.

TOPLANTIYA TİCARET BAKAN YARDIMCISI TURAGAY KATILDI

Toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da katıldı. Toplantı, meclisin 03.10.2019 tarih ve 19 sayılı zabıtlarının onaylanması ile başladı. 2019 Eylül ayı mizanı ve hesaplar aktarımın maddeleri oybirliği kabul edildi.

BAKAN YARDIMCISI TURAGAY'A SORUNLAR AKTARILDI

 Deniz Ticaret Odası’nın ekim ayı faaliyetlerinin sunumunun ardından Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran kürsüye çıktı. Tamer Kıran, Türkiye ve dünyadaki son ekonomik gelişmeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Kıran ayrıca Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’a denizcilik sektörünün son durumu hakkında bilgi verdi.

TURAGAY: SEKTÖRÜN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Deniz sektörünün ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, "Deniz sektörümüz ülkemiz ekonomisi açısından oldukça önemli. Sektörün her daim yanındayız. Sorunlarınızı, istek ve dileklerinizi, önerilerinizi bizlere iletmeniz durumunuzda her daim sorunların çözümü noktasında sizlerle birlikte olcağız. Ülkemiz, gerek dünyada gerekse de bölgesinde çok önemli bir yerde bulunuyor. Bu önemimizi siz sektör oyuncularına borçluyuz. Bizler de kamu olarak sizin işinizi kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Konuşmaların ardından  Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay'a plaket takdim edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’a günün anısına plaket takdim etti.

SIRDAN SIRMAYA DONANMA-I HÜMAYUN

Rıza Tuna Turagay, konuşmasının ardından, İMEAK Deniz Ticaret Odası’ndaki Osmanlı donanmasında kadırga ve kalyonlar temalı ‘Sırdan Sırmaya Donanma-ı Hümayun’ adlı sergiyi gezdirdi.

Rıza Tuna Turagay’ın konuşmasından sonra Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, vakıf hakkında bir sunum yaptı.

“ÜLKEMİZİN ÜÇ TARAFI DEĞİL, DÖRT TARAFI DENİZLERLE ÇEVRİLİ”

Ülkemizin sadece denizleriyle değil, gölleri ve barajlarıyla da ön plana çıktığını ve bu yüzden ülkemizin üç tarafının değil, dört tarafınınd enizlerle çevrili olduğunu aktaran Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün sunumundan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-50 bin adet eğitim kitabımız basılıp, dağıtıldı.

-60 civarında Genel Kurul üyemiz var.

-Vakfımız 22 yıl önce kuruldu. Yılda dört sayı dergi çıkartıyoruz. Dergimiz İngilizce olarak çıkıyor. Dergimizdeki tüm makaleler uluslararası olarak taranıyor.

-Deniz araştırmaları ile ilgili birçok toplantı ve çalıştaylar düzenliyoruz.

-Bir iklim programı yönetiyoruz. Deniz suyunda sıcaklık değişimlerinin izlenmesi ile ilgili çalışmalarımız var.

-Türkiye denizleri akıntı sistemi modellemesi üzerine çalışıyoruz.

-Yeni deniz türlerinin zararları hakkında bilgilendirici bir poster hazırladık.

-İstanbul Boğazı Ekolojik İzleme Programı Veri Toplama işlemi için boğazdaki istasyonumuzdan 1968 yılından beri veri topluyoruz.

Deniz Ticaret Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı, Deniz Emniyet Derneği Başkan Yardımcısı Harun Şişmanyazıcı,’nın dernek hakkında bir sunumuyla devam etti.

TÜRK LOYDU GÖĞSÜMÜZÜ KAVARTMAYA DEVAM EDİYOR

Daha sonra Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu söz aldı. ‘Meclis üyelerine iki güzel haber vermek istiyorum’ diyerek sözlerine başlayan Cem Melikoğlu: “Ülkemizin milli kuruluşu Türk Loydu, uluslararası iki başarıya imza attı. Askeri Klas Kuruluşları Birliği toplantısında Türk Loydu, bu dönem başkan yardımcısı, gelecek dönem ise başkan olmaya hak kazandı. MİLGEM Projesi ile başlayan mücadelede Türk Loydu, elinden geleni yapıyor. IMO’nun eş değeri sayılabilecek asker anlamda, INSA adı verilen Uluslararası Askeri Gemi Emniyeti Birliği. Bu kuruluşta ülkelerin orduları ve klas kuruluşları var. Türk Loydu, bu kurumda da konsey üyesi oldu. Ülkemizin savunma sanayi ihracatı her geçen gün artıyor. Türk Loydu’nun da görevi artıyor. “ ifadelerini kullandı. Meclis toplantısının sonunda bir kez daha söz alan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Piri Reis Üniversitesi’nin mali durumu hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim