İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Eylül Ayı 9. Dönem 18. Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır Başkanlığı’nda Fındıklı’daki Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

İSTABUL VALİSİ YERLİKAYA DA KATILDI

Meclis’in Eylül ayı toplantısına İsanbul Valisi sayın Ali Yerlikaya da katıldı.

SALİH ZEKİ ÇAKIR: IMAK DTO ÜLKESİNİN YARARINI HER ZAMAN ÖN PLANDA TUTAR

“18. Oturumu açıyorum” diyen IMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, “Sayın Valim hoşgeldiniz. Odamızda sizleri görmek son derece güzel. Malumuznu olduğu üzere balık sezonu açıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recap Tayyip Erdoğan’ın ‘vira bismillah’ demesiyle açılan av sezonunun tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

MONTRÖ BOĞAZLAR SÖZLEŞMESİNİN BÖLÜMLERİ SONUNA KADAR GEÇERLİDİR

Ne yazık ki çeşitli bilgi kirliliği ile savaşmak durumunda kalıyoruz. Boğazlardak transit süresinin 48 saatten 168 saate çıkarılması konusunda ipe sapa gelmez şeyler konuşuluyor. Bu konuda Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin bölümleri sonuna kadar geçerlidir. IMEAK DT dün de ülkemizin menfaatini her şeyin üzerinde görürdü, bugün de böyle, yarında bu şekilde olacak” dedi.

TAMER KIRAN: BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞMALIYIZ

Eylül olağan toplantısında konuşan IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Sayın Valim, hoşgeldiniz. Dünya genelinde bir ekonomik durgunluk hali var. Bunu ABD-Çin arasındaki gelişmelerden de Brexit’den de anlayabiliriz. TÜİK GSYİ verilerini açıkladı. Buna göre ülkemiz ekomomisinde 1.5’lik bir daralma yaşandı. Ama dipten dönüldüğünün de sinyallerini buradan görebiliyoruz. 2019 yıl sonu enflasyonunu yüzde 11’ler seviyesinde bekliyoruz.

SAYIN VALİM DESTEK VE YARDIMLARILARINIZI TALEP EDİYORUZ

Sayın Valim, giriş kartlarının dağıtılması, deniz araçlarının barınma ve bağlanmasında, Kartal balıkçı barınağında, ZEYPORT’ta harç yatırımak için  sayman atanmasını sizden talep ediyoruz. IMEAK DTO olarak her zaman kollektif çalışmanın gerekliğine inanıyoruz” dedi.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA: PARTİ AYRIMIMIZ YOK, BERABER HAREKET ETMELİYİZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da IMEAK DTO Eylül olağan toplantısında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Burada, bu çok önemşi STK ve yetkilileri ile beraber olmak son derece önemli. İstanbul, son derece kadim bir şehir. Dünyanın sayılı şehirlerinden. Bizim parti ayrımımız yok. Beraber çalışmaya inanıyoruz. Şu sıralar özellikle düzensiz göçmenlerle uğraşıyoruz. İstanbulumuzun 39 ilçesinde de bu durumla uğraşıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Kayıtdışı istihdam, sigortasız, kaçak çalışan göçmenleri geri göndermek durumundayız. Şu ana kadar 30 bin iş yerini ziyaret ettik. 30 Ekim’e kadar 60 bin işyerini ziyaret edeceğiz. Ticaret odamızla beraber bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Suriyelilerden çalışanları ise kayıt altına alıp sigortalı hale getireceğiz.

TALEPLERİNİZİ YAZILI VERİN, GEREĞİ NEYSE YAPALIM

Taleplerinizi yazılı verin, gereği neyse yapalım. Bunu iadeyi ziyaret olarak kabul edin. Benim de bu konularda çeşitli tespitlerim var. Bu çalışmalar olgunlaşınca tekrar bir araya gelelim ve konuşalım. Birlikte çalışmayı kendine ilke edinmiş bir kişiyim.”

ORAL ERDOĞAN: EKONOMİYİ DOĞRU OKUMAK LAZIM

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Oral Erdoğan da Eylül olağan toplantısında ekonomiyi genel olarak değerlendirdi. Erdoğan, “Büyüme konusunda dünyada genel olarak bir düşüş var. Son 2 senedir IMF bile yaptığı tahminleri aşağı yönlü revize ediyor. Dünyada enflasyon düşüyor ama büyüme de düşüyor. Daha seri üretim, robotik üretim enflasyonu düşürüyor. Türkiye ekonomisi son açıklanan veride yüzde 1.5 daraldı, küçüldü. TÜİK bile bunu böyle okudu. Oysa bu doğru bir okuma değil. Takvim-Mevsim etkisinden arındırılmamışsa bu, böyle okunur. Bunları bu şekilde yaparsanız doğru bir ekonomik okuma yapmamış olursunuz” dedi.

imeak_dto.jpg

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, toplantıya katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya sektör adına isteklerini anlattı. Kıran'dan sonra bir konuşma yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya konuşmasının ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır tarafından plaket takdim edildi.

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim