IMEAK Deniz Ticaret Odası ekim ayı olağan meclis toplantısı Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılım yoğundu. İşkur Müdür Yardımcısı ve Halksigorta yetkilisi bu ayki konukları oluşturdu. Deniz Ticaret Odası’nın 05.09.2019 tarih ve 18 sayılı toplantı zabıtları ile 2019 Ağustos ayı mizanı ile fasıllar arası aktarım maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
TAMER KIRAN: TÜRKİYE HER ŞEYE RAĞMEN İYİ YOLDA
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun Eylül ayı faaliyetlerinin gösterildiği tanıtım filminin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran söz aldı. Başkan Tamer Kıran, şunları söyledi: "Ticaret savaşlarının iki aktörü ABD ve Çin arasındaki sorunun çözüme kavuşması en büyük beklentimiz. Diğer ülkeler de kendi siyasi ve ekonomik tedbirleri ile uğraşmaktalar. Avrupa Birliği’ndeki ekonomilerin halen toparlanamamış olması, İngiltere’nin Brexit açıklaması gibi örnekler var. Ülkemiz, küresel ekonomideki daralmaya rağmen Eylül ayını görece iyi anlanmada tamamladı. Kredi ve faizlerle birlikte ekonomide de düşüş yaşandı. Söz konusu iyileşmelerin kalıcı olması en büyük temennimiz. 2020-2022 yeni ekonomi programı açıklandı. İyi bir çerçeve ortaya konduğunu görüyoruz. Özellikle 2020 ve sonrası için yüzde 5 gibi büyüme hedefinin ortaya konmasını önemsiyoruz. Enflasyonun hızla düşmesi doğal olarak faizlerin de düşmesine olanak sağlayacaktır.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYOR
Denizcilik sektörü olarak özel bankaların da hem faiz indirimi hem de kredi yapılandırması yapmasını bekliyoruz. Denizcilik sektörümüzün ülkemizin son açıklanan hedefleri doğrultusunda çalışmaya ve katkı sağlayacağını belirtmek istiyorum. ABD ile Türkiye arasındaki 100 Milyar Dolarlık karşılıklı ticaret hedefinde lojistik çok önemli sektör olacaktır. ABD ile ciddi anlamda ticaret yapma imkanımız görünüyor. Sayın Valimiz ile Eylül ayı Meclis Toplantısına katılım sağlamıştı. Sorunlarımızı dile getirdikten sonra 19 Eylül’de Valilikten gelen ekiple toplantı yaptık. Valimize ilgisi için çok teşekkür ediyorum. Ekim ayında Uluslararası Yakıt İkmalcileri Derneği’nin toplantısı Odamızın da desteğiyle gerçekleştirilecek. Ciddi bir katlımın beklendiği toplantıya dünyanın dört bir yanından önemli isimler katkı sağlayacak.” Başkan Kıran’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Özcan Aslan, İTÜ Türk Boğazları Denizcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi.



AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim