İkinci Ele Otomobile Fırsat Dönemi

İkinci el otomobilde fiyatların en alt seviyelere kadar düştüğü, otomobil almayı düşünenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiği belirtildi.

Konya’da kurulu İkinci El Otomobil Pazarı’nda araçlarını sergileyen Aras Nakliyat İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Sahibi Şaban Aras, AA muhabirine, durgun dedikleri yaz aylarını arar hale geldiklerini, ikinci elde satışların çok azaldığını söyledi. Son aylardaki ekonomik gelişmelerin de etkisiyle kimsenin cebindeki parayı harcamadığını ifade eden Aras, bu durumun sektörü olumsuz etkilediğini, fiyatların hiç beklemedikleri seviyelere indiğini anlattı.

İkinci elde fiyatların en alt seviyede bulunduğunu dile getiren Aras, şunları kaydetti: "Piyasa ikinci el otomobil kaynıyor ama alan yok. Herkes satmaya çalışıyor. Özellikle borcu nedeniyle bankaların el koyduğu ya da sahibinin borcunu ödeyemeyeceği için satmaya çalıştığı otomobiller fiyatların düşmesine yol açtı. 2008’in son aylarında 23 bin TL olan Opel Vectra 1,6’nın fiyatı 21 bin TL’ye indi. Bu aracın normal fiyatı 26 bin TL. Aynı şekilde 3 ay önce 22 bin TL’ye düşen Renault Megane Dynamic’i 20 bin TL’ye veremiyoruz. Bu aracın hak ettiği fiyat 30 bin TL, ama ilgi yok. 2007 model Volvo S40’ı 30-32 bin TL’ye satamıyoruz. 1997 model Opel Astra 10,5 bin TL oldu. 2002 model Toyota Verso 30 bin TL’den 23 bin TL’ye indi. Opel Corsa 2004 model 10 gün içinde 14 bin TL’ye geriledi ama alıcı bulunmuyor. 2005 model Renault Clio 13,5 bin TL’ye kadar düştü."

Aras, fiyatların bu rakamların altına düşmeyeceğini, otomobil almayı düşünenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirterek, "Borcu ödenmeyen araçlar piyasaya girdi. Bu konuda piyasada gelecekte fazla bir artış olacağını düşünmüyoruz. Diğer borçlularda ciddi sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz. Bu yüzden artık fiyatların yükselişe geçmesini bekliyoruz. Mayıs ayından sonra fiyatlar artmaya başlar" dedi.

Editör: TE Bilişim