İki Yolcu Treni Çarpıştı

İstanbul-Eskişehir ve Eskişehir-İstanbul seferlerini yapan Eskişehir Ekspresi merkeze bağlı Bayırköy-Vezirhan beldeleri arasında çarpıştı.

Kaza 10.05'te Bayırköy-Vezirhan beldeleri arasında gerçekleşti. Ulaştırma Bakanlığı kazada ilk belirlemelere göre bir makinistin öldüğünü açıkladı ancak makinistin kalp masajıyla hayata döndüğü belirtildi. Kazada iki personel ve iki yolcu da yaralandı.

Kaza nedeniyle bazı vagonların raydan çıktığı belirtildi.

Kazanın nedeni de netleşmeye başlıyor. Eskişehir Ekspresi'nin, Bilecik'in Vezirhan İstasyonu'na geldiğinde kırmızı ışığı ihlal ederek Eskişehir-İstanbul seferini yapan diğer Eskişehir Ekspresi'ne çarptığı öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, İstanbul Haydarpaşa'dan Eskişehir'e hareket eden 11 bin 16 sefer sayılı Eskişehir Ekspresi kırmızı ışığı ihlal ederek Eskişehir'den İstanbul'a hareket etmek üzere Vezirhan İstasyonu'nda bekleyen 11 bin 15 sefer sayılı Eskişehir Ekspresi'ne çarptı.

Kazada tahliye edilen yolcular otobüslerle Eskişehir ve İstanbul'a  gönderiliyor. Arama kurtarma ekipleri de vagonda sıkışan kondüktör Hüseyin Ölçer'i kurtardı. Yaralı Ölçer, diğer yaralılarla birlikte Bilecik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Vali Musa Çolak ve öteki yetkililer olay yerinde inceleme yapıyor. Olay  yerine gelen iş makineleri çalışmalara başladı. Kaza nedeniyle tren seferleri yapılamıyor.

Birden bir gürültü geldi

NTV'ye konuşan yolculardan Serhat Görmüş olay anını ve yaşananları şöyle anlattı: “Birden bir gürültü geldi vagonlar geriye doğru kaydı. İnip baktığımızda karşıdan gelen trenin üç vagonunun raydan çıktığını gördük. Bizim trende bir vagon raydan çıkmıştı. Ben ortalardaydım; bizim vagonda herhangi bir sorun yok ama öndeki vagonlarda ölü olduğunu söylüyorlar.”

Editör: TE Bilişim