Hollanda'da Düşen Uçakla İlgili Şok İddia

Hollanda'da düşen Türk uçağıyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Uçağın enkazına 40 dakika boyunca kurtarma ve sağlık ekiplerinin yaklaştırılmamasının sebebi belli oldu. İddialara göre pilotlar ölüm kalım mücadelesi verirken, Amerikan Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları uçakta bulunan 4 Boeing görevlisinin diz üstü bilgisayarlarını aldı.

Bir başka iddia ise uçaga ulaşmak isteyen bir Türk Hava Yolları görevlisinin elleri kelepçeli depoda tutulduğu yönünde... Türk Hava Yolları'na ait Tekirdağ uçağı, 25 Şubat'ta Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da tam inişe geçtiği sırada düşmüş ve 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu talihsiz kazanın ardından birçok iddia ortaya atıldı. Gerek kazanın oluşu gerekse kazadan sonra yaşananlar kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına yolaçtı. Özellikle kazadan sonra 40 dakika boyunca kimsenin enkaza yaklaştırılmaması kuşkuları artırdı. Son günlerde Hollanda basınında yer alan bir iddia yabana atılacak cinsten değil.

De Telegraaf gazetesi, kazada hayatını kaybeden 4 Boeing görevlisinin bilgisayarlarında çok gizli radar bilgilerinin bulunduğu yazdı. Kazanın hemen ardından Amerikan Boeing firması, Lahey Büyükelçiği'nden diz üstü bilgisayarların bir an önce alınmasını istedi. Bununüzerine Almanya'da bulunan FBI ajanları vakit kaybetmeden Hollanda'ya geçti.

İddialara göre Hollandalı yetkililer, Amerikan ajanlarının uçağın enkazındaki bilgisayarları güvenle çıkarmalarına yardım etti. Düşen uçağa ulaşmak isteyen bir Türk Hava Yolları görevlisinin, elleri kelepçelenip yaklaşık bir saat depoda tutulduğu iddialar arasında. Hollandalı yetkililerden bu iddialara henüz bir cevap gelmedi.

Ancak kafalardaki soru işaretlerini giderecek açıklamalar gelmediği müddetçe bu ve buna benzer iddialar kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul edeceğe benziyor.

Editör: TE Bilişim