"Herkesin Taşı Eteğinden Dökülüyor"

Demokratik Toplum Partisi'nin kapatılması, Salı günü Anayasa Mahkemesi'nde ele alınacak.

Tarih yaklaştıkça, sürece tepkiler de artıyor.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "DTP kapatılırsa sinei millete gidilecek" dedi

"Sine-i Millet Hiçbir Siyasinin Tasarrufu Altında Değildir"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise parti kapatılmaları konusunda görüşlerinin belli olduğunu hatırlatarak, "Sine-i millet hiçbir siyasinin tasarrufu altında değildir, o halkımıza ait olan bir tasarruftur" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeden önce bu konudaki sorulara cevap verdi.

Erdoğan,"Doğmamış çocuğa don biçilmez. Kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar ben bilemem. Verilecek karar ülkemiz için hayırlı olur. Fakat parti kapatma konusunda bizim düşüncemiz bellidir." dedi.

Başbakan Erdoğan, DTP lideri Ahmet Türk'ün 'sine-i millete döneriz' şeklindeki açıklamasını da eleştirdi: "Sine-i millet hiçbir siyasnin tasarrufu altında değildir. Sine-i Millet kimleri kabul eder, kimleri kabul etmez; bunun ölçüsü seçimden seçime, sandıklarda görülür. O halkımıza ait olan bir tasarruftur. Bunun üzerinde hiçbir siyasi liderin irade beyanı söz konusu olamaz."

"Kiminin Taşı Eteğinden; Kiminin Paçasından Dökülüyor"
Başbakan Erdoğan'a DTP milletvekili Emine Ayna'nın ' demokratik açılım bitti' şeklindeki açıklaması da hatırlatıldı.

Başbakan, "Milli birlik ve kardeşlik projesiyle ilgili olarak demokratik açılım süreci konusunda herkesin taşları eteğinden dökülüyor, kimilerinin de paçalarından. Biz bunun bir devlet projesi olduğunu, muhatabının 72 milyon vatandaşımız olduğunu söyledik." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim