'Henüz Krizden Çıkıyoruz Diyemeyiz'

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, dünya ekonomisinde son aylarda hafif bir toparlanma görüldüğünü ancak "krizden çıkıyoruz" gibi bir algı için henüz erken olduğunu söyledi.

Şimşek, Türkiye'de yaşanan daralmanın ise geçici olduğunu belirtti.

İstanbul'da düzenlenen Media Forum toplantısına katılan Mehmet Şimşek, küresel krizi değerlendirerek, "Son bir iki aydır hafif bir toparlanma var ama hemen krizden çıkıyoruz gibi bir algı için çok erken." dedi.

Şimşek, güçlü bankacılık sektörü ve gerçekleştirilen yapısal reformlar sayesinde Türkiye'nin krizden az etkilendiğini anlattı.

Bakan Şimşek, "Bu sene de Türkiye'de muhtemelen bir daralma yaşanacak. Yani rakamlar ortada. Ama bu geçici bir daralma. Çünkü kriz Türkiye'nin dinamiklerini değiştirmiyor. Kriz Türkiye'nin bankacılık sektörünü fazla etkilemedi, bütün bunları biraraya getirdiğiniz zaman, dünya normalleşmeye başladığı zaman, dünya hafif de olsa istikrara kavuştuğu zaman, Türkiye yine iyi bir çıkış yapacak ülkelerden bir tanesi." diye konuştu.

Şimşek, Türkiye'nin kırılgan noktası cari açıktaki daralmanın ise uzun dönemde enerji reformu tamamlandığı takdirde sıkıntı olmaktan çıkacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim