Hayvanlar İçin Havayolu

ABD'de yeni kurulan bir havayolu şirketinin yolcuları sadece evcil hayvanlar olacak.

Florida'da kurulan ve ilk uçuşunu temmuzda yapmaya hazırlanan Pet Airways, yolcusu tüm evcil hayvanları ana kabinde taşıyacak ve sahiplerinin yolculuk etmesine izin vermeyecek.

İlk başta sadece New York, Washington DC, Chicago, Denver ve Los Angeles kentleri arasında sefer yapacak şirketin kurucuları Dan Wiesel ve Alysa Binder, evcil hayvanların güvenli ve konforlu şekilde taşıyacak ilk havayolu şirketi olduklarını belirterek, böyle bir havayolu şirketi kurmayı evcil hayvanlarıyla tatile çıkmaya kalkışınca akıl ettiklerini söyledi.

Wiesel, şu anda evcil hayvanların uçaklarda yük bölümünde taşındığını ve bagaj muamelesi gördüğünü belirterek, bunun hayvanlar için korkutucu bir deneyim olduğunu, ciddi duygusal ve fiziksel zarara yol açabileceğini, sahiplerinin de başka çaresi bulunmadığını kaydetti.

Hayvan yolcuları için sahiplerinin online rezervasyon yapabileceğini ve yolculuğu internet üzerinden izleyebileceğini belirten yeni havayolu şirketinin yetkilileri, uçuşların, koltukları sökülerek hayvan taşıma sandıklarına yer açılan 19 koltuklu turbo motorlu küçük uçaklarla yapılacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim