Gül "Kürdistan" Dedi

Türkiye’ye karşı terörist faaliyetin, Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin sorumluluğu altında olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, böylelikle ilk kez bölgeyi "Kürdistan" adıyla andı.

Gül, sorular üzerine, "Ne diyeceğim? Yunanistan, Makedonya’ya 'Makedonya' demiyor diye biz de demiyor değiliz. Irak Anayasası'nda ne yazıyorsa o. Kendi Anayasalarında yazıyor" diye konuştu.

"Bitsin bu iş"
Kürt sorunu kaynaklı terörün artık bitmesi gerektiğini söyleyen ve herkesten buna katkıda bulunmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, "Kanın durması lazım. Bitsin bu iş" dedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Erbil’de düzenleneceği açıklanan Kürt konferansının şiddetin son bulması yönünde ilk hareket olduğuna da dikkat çeken Gül, gelişmelerin izleneceğinin altını çizdi.

Barzani'yle görüşme
Bugün ilk olarak, başkent Bağdat'ta kendisine tahsis edilen Devlet Konuk Evi'nde Iraklı Türkmen milletvekillerini kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, bu kabulün hemen ardından, kuzeydeki bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Irak temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

 

Editör: TE Bilişim