Gül Forsun Rengini Değiştiremez
 
TBMM - CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı forsunu değiştirdiğini, yasal değişiklik yapılmadan bunun olamayacağını belirterek, ''Bunun hesabı sorulur'' dedi.

Arıtman, bu yılın Ocak ayından itibaren Cumhurbaşkanlığı Forsunun kırmızı olan zemin renginin yerine krem-bej bir zeminin kullanılmaya başlandığını ifade etti.

''Türk Bayrağı Kanunu''nun Cumhurbaşkanlığı Forsunun ölçü-şekil ve rengini tanımladığını anımsatan Arıtman, ''Yasal düzenleme olmaksızın Cumhurbaşkanı milletin gözüne baka baka, millete rağmen, keyfi, 'ben yaptım oldu' anlayışı ile yani AKP modeli hukuksuzluk veya Habur çadır hukuku anlayışı ile forsu hanımefendinin zevkine göre değiştirmiştir'' görüşünü dile getirdi.

Forstaki kırmızı rengin şehitlerin kanının rengi olduğunu belirten Arıtman, şu görüşleri dile getirdi:

''Yoksa, Atatürk'ten mi rahatsız olunmaktadır? Atatürk'ün yaptığı her şeyi değiştirme arzusundan mıdır? Yoksa Türk Bayrağı'ndan mı rahatsızlık duyulmaktadır? AKP iktidarı döneminde Türk Milli Futbol Takımının Türk Bayrağı rengi milli formasının rengi de değiştirilip, turkuaz yapılmıştır.

Şimdi de forsun rengi değiştiriliyor. Sıra Türk Bayrağının rengini değiştirmeye mi geldi? Onu da yeşil renk mi yapacaklar? Bu yapılanlar Türk Milletinin milli ve manevi değerlerine saygısızlıktır ve suçtur.

Türk milletinin kutsallarına yapılan saldırı milli kimliğimize yönelik bir yıpratma faaliyetidir.

Dağa-taşa 'Ne mutlu Türküm diyene' yazmak Türkiye'yi ilkelleştirdi diyen zihniyetin, Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığına sığınarak yaptıkları kabul edilemez. Milletvekili dokunulmazlığı da Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığı da kaldırılmalıdır.''

''Gaziler açlıktan ölürken, forsun renginin değiştirilmesi için milyonlar harcandığını'' öne süren Arıtman, ''Fors yüzünden değiştirilen yemek takımlarının parası kendisinden tahsil edilmelidir. Cumhurbaşkanı, forsun rengini değiştiremez. Bu, mutlaka engellenmelidir ve bunun hesabı sorulur'' dedi. (AA)
 

Editör: TE Bilişim