Gül: Bu Görüntüler Hoş Değil 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir grup terör örgütü üyesinin teslim olması sırasındaki görüntüleri değerlendirirken, “Bu görüntüler hoş değil. Ben de bunları tasvip etmiyorum. Bunlar provokatif görüntüler. Herkesin şöyle bir kendine gelmesini ve yapılan bu işler karşısında ölçüsüz davranışlardan kaçınmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile ortak basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarının önemli satırbaşları:

“KENDİNİZE GELİN”

Görüntüler hoş görüntüler değil. Tasvip etmiyorum. Bunlar provokatif görüntülerdir. Bir yandan kan dursun diye uğraşılırken, bunun değerini anlamayıp, bu tip gösterilerde bulunmayı tasvip etmek mümkün değildir. bu bakımdan da herkesin şöyle bir kendine gelmesini ve yapılan bu büyük işler karşısında ölçüsüz davranışlardan kaçınmasın tavsiye ediyorum.

Bir sürü acılar çekilirken bu acılar bitsin, gelir dağılımdaki dengeler bitsin diye uğraşırken, iyi niyetini gösterirken, bunlar oluyor.

AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLER

Bizler Azerilerle tek milletiz. Bu çerçeve içerisinde yine yanlış anlamalara, bu kardeşliğimizi zedeleyecek davranışlara hiç kimsenin kaçmaması gerekir. Bazen duygusallıklar oluyor, yanlış anlamalar oluyor. Ben Aliyev ile uzun bir telefon görüşmesi yaptım ve bu konuları ele aldık. Karşılıklı güveni teyit ettik.

Herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Çeşitli sebeplerden dolayı bilerek yada bilmeyerek veya kasıtlı şekilde kardeşliğimizi zedelemek isteyenler olabilir. Dikkatli olmamız gerekir.

Editör: TE Bilişim