Gök İnse Karabağ’da Değişmeyiz 
 
DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan’ın bayrak misillemesine, “Azeri bayrağı kendi bayrağımız kadar azizdir. Azeri toprakları kendi topraklarımız kadar kutsaldır. ‘Gök yere inse’ bu değişmez” dedi.

Davutoğlu dün Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jan Kohout ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Azerbaycan’la yaşanan gerginlik üzerine şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri olarak bizler için ve 72 milyon Türk halkı için, Azerbaycan bayrağı kendi bayrağımız kadar azizdir.

Azerbaycan toprakları bizim topraklarımız kadar kutsaldır ve Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtarılması bizim için en temel milli meselelerimizin başında gelir. Bir kere bu pozisyonumuz böyle devam edecek.

Eski bir Türk değişiyle ‘Gök yere inse’ Türkiye’nin bu pozisyonu değişmez. Başbakanımızın, Sayın Obama ile görüşmesinin tamamı Karabağ konusudur. Ben Zürih’te imzayı atmadan önce Clinton ile görüştüğümde gündem maddem imza değil, Karabağ’dı.”

Şehitlerimiz onurunuza emanet

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bakü’deki şehitlikten Türk bayraklarının kaldırılması konusunda ise şöyle konuştu: “Azerbaycan’ın bağımsızlığı için Anadolu’nun her bir köşesinden ve şu anda sınırlarımız içinde olmayan yerlerden gidip Azerbaycan’da şehit düşmüş şehitlerimiz ve Şehitlik Cami’miz herşeyden önce Azerbaycan halkının izzetine, onuruna emanet edilmiştir. Bu onura saygı gösterileceğinden de eminiz.”

Editör: TE Bilişim