Genelkurmay'dan Çömelme Açıklaması

Artan terör saldırıların ardından Türkiye yepyeni bir adım atıyor. Genelkurmay Başkanlığı, Irak sınırını artık profesyonel askerlerin koruyacağını açıkladı.

Hakkari Şemdinli'deki Gedikli sınır birliğinde 9 askerin şehit olmasından sonra Türkiye, teröre karşı nasıl bir yol haritası izleyeceğini tartışmaya başladı.

İlk somut açıklama bugün Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi.

Genelkurmay, haftalık basın bilgilendirme toplantısında Irak sınırını artık profesyonel askerlerin koruyacağını duyurdu.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Gedikli'deki siperlerde otururken gösteren fotoğraflar üzerine başlayan tartışmayla ilgili de Genelkurmay açıklama yaptı. Açıklamada, "Başbakan ve komutanları ayakta tutmak doğru olmazdı" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, ''Orası düzenli bir cephe mevzi değil, Türkiye-Irak sınır hattının tam üzerindedir. Sıfır hattıdır. Güneyi Irak'ın kuzeyidir, güneydeki arazi daha hakim bir arazidir. Her zaman bir kaç teröristin veya keskin nişancıların civarda bulunması mümkündür. Mevzilerde iken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gerekliliktir'' dedi.

Genelkurmay, Türkiye ile ABD arasında 2007 yılının Kasım ayında başlayan istihbarat paylaşımının sağlıklı bir şekilde sürdürüldüğünü, insansız hava araçları ''PREDATÖR''lerin TSK personeli kontrolünde kullanıldığını ve günde 15-16 saat uçuş yaptıklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim