Gemilerden kaynaklanan CO2 emisyon verileri THETIS-MRV’de yayınlandı

Avrupa Deniz Emniyeti Ajansı (EMSA)’nın THETIS-MRV sistemi, Avrupa Ekonomik Bölgesinde faaliyet gösteren 5.000 groston’dan büyük gemilerden kaynaklanan bir yıllık CO2 emisyonları hakkında bir bilgi yayınladı.

Söz konusu bilgi; ro-ro, yolcu gemisi, dökme yük gemisi, tanker ve konteyner gemileri dâhil olmak üzere farklı tip ve hizmetlerdeki yaklaşık 11.000 gemiyi kapsamaktadır. 2018 yılı için bildirilen rakamlar 130 milyon ton CO2 emisyonunu göstermektedir. EMSA deniz taşımacılığından kaynaklanan CO2 emisyonlarının uygun maliyetli bir şekilde THETIS-MRV sistemi yoluyla azaltılmasını teşvik etmesi için Avrupa Komisyonu’nun İklim Genel Müdürlüğü’ne (DG CLIMA) destek olmaktadır. Söz konusu özel amaçlı sistem, firmaların kontrol planları hazırlamaları için akredite sağlayıcılarla çalışmalarını mümkün kılmakta ve emisyon raporlarını ve uygunluk belgelerini Avrupa Komisyonu ve ilgili bayrak devleti makamlarına iletmelerini sağlamaktadır.

Avrupa Komisyonu bahse konu verileri dikkatlice analiz ederek 2019 yılının sonuna doğru bir rapor yayımlayacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim