Gandi Kemal 7. Genel Başkan

CHP’nin 33. Olağan Kurultayı tamamlandı. Uzun yıllardan sonra ilk kez iktidar adayı olma umuduyla yaklaşık 50 bin partilinin Ankara’ya koştuğu kurultay sonunda Kemal Kılıçdaroğlu 1189 oyla CHP’nin yeni genel başkanı seçildi.

Tarihi kurultayda resmi oy dağılımı:

CHP'nin 33. Olağan Kurultayında 1250 delege  yeraldı. 1197 delege oy kullandı. 8 geçersiz oya karşılık 1189 oy geçerli sayıldı. Kılıçdaroğlu geçerli oyların tamamını aldı.

"Görevimiz asıl şimdi başlıyor"

Kurultay sonucunun açıklanmasıyla kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu çok kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Çok ağır bir görevi üstlendiğimin bilincindeyim. Atatürk’ün, İnönü’nün, Ecevit’in, Baykal’ın koltuğuna oturacağım. Bu koltuğun sorumluluğunu bliyorum. Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı. Görevimiz asıl şimdi başlıyor. Hep beraber yola çıkmak zorundayız.Eğer bu mğcadeleyi sağlıklı götürürsek çözmeyeceğimiz hiçbir anahtar yoktur. Ben bana yükleidğiniz bu görevin bilincinde olarak teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyor, sağolun, varolun diyorum'' dedi.

Baykal'dan 18 oy fazla aldı

26 Nisan 2008'de yapılan CHP 32. Kurultayı'nda Deniz Baykal 1231 delegenin oy kullandığı seçimde 1021 delegenin oyunu alarak genel başkan olmuştu.

Genel merkez gidiyor

CHPGenel Başkan’ı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından coşku içinde ayrıldığı kurultay salonunda CHP Genel Merkezi’ne doğru yola çıktı.

Editör: TE Bilişim