Felaket Tellallarının Amaçları Belli

Bakan Yıldırım, çeşitli açılışlara katılmak üzere geldiği Gümüşhane'de AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşma yaptı. ''70 yıldan fazla bir sürede yapılmayan işleri 7 yıla sığdırdıklarını'' söyleyen Yıldırım, ''dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini'' kaydetti. 

Ülkenin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin daha önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''72 milyonun kardeşliğine gölge düşürecek ve fesat üretecek kaynaklara, mihraklara asla ve asla prim vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Geçen Mayıs ayında bir ''demokratik açılım süreci'' başlattıklarını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu geçen sürede olanları hafızamızda tazelememiz gerekiyor. Bu proje 72 milyonun birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Bunda yanlış olan bir şey var mı? Neden böyle bir projeye ihtiyaç vardı? Durup dururken mi biz bunu ortaya çıkardık? 80'li yılların ortasında ülkemiz bir bölücü terör belası ile baş başaydı. 25 yıl geçmiş. 30 binden fazla insanımızı kaybettik. Şehitlerimiz var, gazilerimiz var, yaralılarımız var. Ölen sivil insanlarımız var. Kaybolan milyarlarca liramız var. Onlar önemli değil, onlar yerine konulur, ama giden canlar geri gelmiyor. Her ölüm bir hüzün, bir ızdırap, bir acı, bir ayrılık demektir.''

Bize düşen 72 milyonu kardeş yapmak

Bu ülkenin bin yıldan fazla tarihi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
''Bin yıldan fazla tarihi olan bu ülkede, bu Anadolu topraklarında her şartta birlik olmuş, beraber olmuş, Kürt dememiş, Türk dememiş, Alevi dememiş, Sünni dememiş, burayı vatan yapmış, burası için üretmiş, düşmana burada yer vermemiş bu gelenek, bu kültür, bu devlet anlayışını, bir şekilde bozmak isteyen yeni değildir. Tarihin çeşitli dönemlerinde hep tekrarlanmıştır. Şimdi de bu oyun tekrarlanmaya çalışılıyor. Amaç Türkiye'nin kalkınmasını, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne, Atatürk'ün işaret ettiği hedeflere ulaşmasını geciktirmektir. Bunu engellemeye kimse muvaffak olamaz. Ancak, kaynaklarımızı boşa harcayarak bu süreci geciktirebilirler. İşte burada bize düşen 72 milyonu kardeş yapmak, bir yapmak, beraber yapmaktır.''(aa)

Editör: TE Bilişim