Acil mürettebat değişikliğine farkındalık yaratmak için İşçi bayramında gemi düdükleri duyulacak.
 
Yeni verilerin gösterdiği üzere 150,000 denizci Covid-19 nedeniyle denizlerde mahsur durumda, bu nedenle tüm dünya limanlarında bekleyen gemiler dayanışma içerisinde düdüklerini aynı anda çalacak ve hükümetlerden beklenen eylemler için farkındalık yaratacak.
 
Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yerel saatler 12.00’yi gösterdiğinde tüm gemilerin aynı anda düdüklerini çalması için dünyanın dört bir yanındaki gemileri koordine ediyor.
Bu girişim denizde çalışarak küresel tedarik zincirlerinin devamlılığını sağlayan 1.6 milyon işçiyi de tanıma fırsatıdır.

Etkinlik ayrıca, denizcilerin gemilerindeki çalışma sürelerini uzatmak zorunda kaldıkları, hayati ve tıbbi malzemeler de dahil olmak üzere gıda, yakıt ve mal tedariklerinin sürdürülmesini sağlamak amacıyla çalışan denizcilerin Covid-19 nedeniyle karşılaştıkları seyahat kısıtlamalarına dikkat çekecek.
ICS ve Uluslararası Denizcilik İşverenleri Konseyi (IMEC) tarafından derlenen yeni veriler, 15 Mayıs’a kadar 150.000 denizcinin mürettebat değişimine ihtiyaç duyduğunu tespit etti.

ICS2nin bu sorunu ulusal hükümetlere ve G20’ye vurguladığından bu yana rakamlar 100.000’den %50 arttı. Devam eden hareketsizlik neticesinde daha fazla denizci mürettebat değişikliğine ihtiyaç duyacağı için bu rakam artmaya devam edecektir.

Mevcut durum denizcilerin güvenliğini ve zihinsel refahını tehlikeye atmaktadır. Denizcilerin gemilere sevkinin ve gemilerden inmelerinin imkansızlığının devam etmesi, ülkelerin en çok ihtiyaç duyduğu zamanda hayati kargoları teslim edebilmelerinin önünde büyük bir tehdit oluşturuyor.

ICS ve ITF, 1 Mayıs 2020’deki bu dayanışma aracılığı ile, dünya çapında, bilinmeyen 1.6 milyon isimsiz kahraman deniz personelini ön plana çıkarmayı umuyor.
ICS Genel Sekreteri Guy Platten şunları söyledi:

‘’Küresel olarak denizdeki 65.000 gemide 1.2 milyon denizci var. Son iki ay boyunca mürettebat değişikliği tamamen durdu. Bu, mürettebatın limandaki gemilerden inemediği veya gemiye binemediği ve vadenin daha da uzamak zorunda olduğu anlamına geliyor ki bu sürdürülemez bir şey. Uluslararası İşçi Bayramı, bu kahramanların koronavirüs ile olan savaşa yaptıkları katkıları hatırlamak için en doğru zamanlardan biri. Sizlere teşekkür ederiz.’’
 
‘’Yeni veriler, 150.000 denizcinin derhal mürettebat değişimine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor ve bu rakamın seyahat kısıtlamaları hafifletilinceye dek önemli ölçüde artma potansiyeli var.1 Mayıs Cuma günü, dünyanın dört bir yanındaki gemiler düdüklerini bu küresel ticaret kahramanlarını selamlamak için öttürecek. Hükümetlerden, denizcilerimizi onların bizi desteklediği gibi desteklemelerini ve koordineli eylemleri kolaylaştırmalarını istiyoruz.’’

Editör: TE Bilişim