"Faili Mechullerin Sır Perdesi Kalkıyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Kronik sorunlar devam mı edecek yoksa milletimize nefes mi aldıracağız. Biz statükonun değişmesinden yanayız. Daha fazla atılımdan yanayız. Türkiye’ye biçilen elbisenin dar olduğunu hissediyoruz. Türkiye kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız.

Kimse gaz vermesin

Kirli oyunlar açığa çıkıyor, tartışılabiliyorsa bu kararlı duruşun sonucudur. Köşe yazarları gaz vermeye çalışıyor. Kimse bize gaz vermesin. Biz ne yaptığımızı ne zaman ne yapacağımızı da biliyoruz. Yola çıkarken planlamasını yaparak çıktık.

İnsafa gelin de bugün yazdıklarınızı 7 yıl önce niye yazamıyordunuz, bunu kendinize sorun. O zaman da yazanlar vardı, onları takdir ediyoruz. Öfkeyle kalkıp zararla oturan olmayacağız. Dik durup dikleşmeyeceğiz.

Sis perdesi kalkıyor

Uğur Mumcu, 17 yıl önce katledildi. Adres saptırıldı, maalesef dosya, bir çok soru işaretine mahal bırakacak şekilde kapatıldı. Azmettirenler ortaya çıkarılamadı. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu ve Abdi İpekçi için de geçerli.

Ah, ah... Tarih gerçekleri ortaya koyuyor. Ama bak şimdi yavaş yavaş her şey açığa çıkmaya başlıyor. Bugün bizim yaptığımız; Hrant Dink'in, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu'nun, diğer tüm kirli saldırıların üzerindeki sis perdesini kaldırmak, tüm bu olayları aydınlığa kavuşturmak ve gelecekte benzer melanetlerin yaşanmasını önlemeye yöneliktir.

İşte Hrant Dink olayında, hamdolsun, 32 saatte failler yakalandı, uzantılarını söylemiyorum. Ama daha sonra bunların bağlantıları ortaya çıkmaya başladı. Aynı şey Danıştay olayında... Hemen manşetler nasıl atıldı, hatırlayın. Şimdi ne oldu? Hop, o da Ergenekon ile birleşti. Bakın neler çıkıyor? Bunlar bu kadar aceleci hareket ederek, faturayı sürekli olarak önyargıları, önkabulleriyle hep malum çevrelere kesmeye alışmışlar.

Her karanlık senaryo lanetlidir

Her kirli plan, bu ülkenin demokrasisine, hukuk sistemine, kardeşliğine, birlik ve bütünlüğüne, vatandaşımın işine, aşına, huzuruna, refahına kastetmektedir. Demokrasiyi zafiyete uğratacak her girişim, hukuku çiğneyen her plan bu milletin, bu devletin bekası için bir tehdittir, bir tehlikedir. Bundan nemalananlar, bunu istismar vesilesi kılanlar, bundan menfaat devşirenler, bundan medet umanlar bilmelidir ki; bu karanlık senaryoların hepsi lanetlidir ve bu lanet hepsini karanlığın içine çekip, insanlık vicdanında ebediyen mahkum edecektir.

Faili meçhullerin faili malum hale gelmesinden kim niye korkuyor, niye çekiniyor, kim neden bunların üstünü örtmeye çalışıyor? Gizli kapaklı işlerin aydınlığa çıkmasından kim, neden endişe ediyor? Her olayı küçümseyerek, her olaya kılıf bularak bu ülkede hukuku korumak mümkün müdür? Demokratikleşme, şeffaflaşma adına hangi adımı atsak, karşımızda statükoyu buluyoruz, karşımızda değişime, dönüşüme karşı bir direnç buluyoruz.

'İstemezük familyası'

Anayasa kelimesi gündeme gelir gelmez malum çevrelerin bir anda sahneye fırlıyor. Ama daha adını zikrettiğiniz anda, hemen 'istemezük' başlıyor. Çünkü bunlar, istemezük familyasının mensuplarıdır. Hep böyle...

367 garabeti ile ülkenin enerjisini heba edenlerin suskunluklarını bozup demokrasiye, millet egemenliğine, milletin bizatihi kendisine meydan okurcasına rol üstlendi.

Muhalefet demokrasiden taraf olmalıdır

Maalesef muhalefet de bu akıldanelerin kuyruğuna takılıyor ve o da kervanda yerini alıyor. Demokrasi mücadelesinde iktidar, muhalefet yoktur. Demokrasi konusunda iktidar da muhalefet de taraftır ve aynı tarafta olmalıdır.

Bizi çekmek istedikleri tartışmalara biz girmeyeceğiz, bizi düşürmek istedikleri tuzaklara biz düşmeyeceğiz. Meclis içi ve Meclis dışı muhalefetin hırçın tavrı karşısında biz hırçınlaşamayız. Onların sorumsuz tavrı karşısında biz de sorumsuz tavır sergileyemeyiz. Her sorunu hukuk çerçevesinde çözeceğiz. Demokrasiyi de hukuku da yüceltmeye devam edeceğiz. Biz bir hukuk devleti olmanın peşindeyiz.

Gizli tasnifler gelmedil

Ayıptır, ayıp! Önce aynaya bir bakın, aynada kimi göreceğiniz belli olur. Biz, talimatla gelmedik… Biz, sandıklardan geldik. Şurası da çok önemli, biz, gizli tasniflerle gelmedik, benim vatandaşım çok iyi biliyor.

CHP ve MHP ruh ikizi

MHP, hakaretten başka cümle kurmuyor. CHP, ana dilde konuşmaya karşı çıkıyor. En küçük gelişmeyi Demokratik Açılım'la bağdaştırmaya çalışıyorlar.

CHP ve MHP ruh ikizidir.”

Editör: TE Bilişim