’We Could Be the Same’ Finalde...

Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan 55’inci Eurovision Şarkı Yarışması’nın ikinci yarı finalinde Türkiye’yi temsil eden Manga grubu ilk 10’a girerek, finalde yarışmaya hak kazandı.

Manga, başarılı bir yarı finalin ardından büyük finalde yarışmaya hak kazandı.

Manga, Finalin Favorileri Arasında...

29 Mayıs Cumartesi gecesi yapılacak büyük finalin favorileri arasındaki temsilcimiz, bu geceki performansıyla salonda bulunan 16 bin kişiden büyük alkış aldı.

Yarışmadaki tek rock grubu Manga, Türk geleneksel müziği ile modern ve Batı müziğini karıştırarak sunduğu sahne gösterisiyle başarılı bir şov yaptı.

Grubun dansçılarından Natalie Marrable’ın, lazer ışıkları ile donanmış 70 kiloluk kostümü büyük ilgiyle izlendi.

Bu büyük heyecan, dünya genelinde 120 milyon insana ulaştı.

İkinci yarı finalde Türkiye ile birlikte Gürcistan, Ukrayna, İsrail, İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Azerbaycan, Romanya, Ermenistan ve Danimarka da final heyecanını yaşayacak ülkeler arasına girmeyi başardı.

İlk yarı final gecesinde de Arnavutluk, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, İzlanda, Moldova, Portekiz, Rusya, Sırbistan ve Yunanistan finale kalmıştı.

Final, 29 Mayıs’ta Telenor Arena’da
Manga, Cumartesi günü 23 bin kişilik Kuzey Avrupa’daki en büyük kapalı stadyum olan Telenor Arena’daki finalde yarışacak.

Manga, sahneye 14’üncü sırada çıkacak.

Finale, ev sahibi Norveç’in yanısıra, Eurovision’un kurucu ülkeleri Almanya, Fransa, İspanya ve İngiltere ile iki yarı finali geçen 20 ülke katılacak.

"We Could Be The Same - Aynı Olabiliriz" Klip için tıklayınız...

 

Editör: TE Bilişim