Euro 2016 İçin Karar Günü

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylık süreci, İsviçre’nin Cenevre kentinde bugün (28.05.2010) sona erecek.

Süreç, aday ülkeler Türkiye, İtalya ve Fransa’nın final sunumlarının ardından, UEFA Yönetim Kurulu’nun yapacağı görüşmeler ve oylama sonucu evsahibi ülkenin açıklanmasıyla tamamlanacak.

Cenevre’deki Espace Hippomene Kültür Merkezi’nde, saat 13.00’te düzenlenecek törende, evsahibi ülke UEFA Başkanı Michel Platini tarafından ilan edilecek.

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, saat 09.30’da başlayacak sunumlarda öncelik, daha önce çekilen kuraya uygun olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun olacak. Ardından sırasıyla İtalya ve Fransa, adaylara tanınan 30’ar dakikalık süre içinde sunumlarını gerçekleştirecek.

Türkiye’nin Sunumunu Özgener Yapacak

Türkiye’ye ayrılan sürede TFF Başkanı Mahmut Özgener’in de aralarında bulunduğu konuşmacılar, UEFA yetkililerine sunumlarını yapacak. Sinan Çetin’in yönetmenliğinde hazırlanan bir film, Türkiye’nin dikkat çeken yönlerini anlatırken, final sunumunda moderatörlük görevini Defne Samyeli üstlenecek.

Aday ülke sunumlarının tamamlanmasıyla birlikte UEFA Yönetim Kurulu üyeleri, saat 11.45’te müzakereler ve oylama için toplanacak.

UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası 2014-2016 adaylık mevzuatına göre, UEFA Başkanı Michel Platini (Fransa), UEFA Birinci Başkan Vekili Şenes Erzik (Türkiye) ve yönetim kurulu üyesi Giancarlo Abete (İtalya), müzakere ve oylama süreçlerinde yer alamayacaklar.

Mevzuata göre, bu durumda ikinci başkan vekili Geoffrey Thompson (İngiltere) toplantıya başkanlık edecek ve yönetim kurulunun diğer 12 üyesi ile birlikte oy kullanabilecek.

Editör: TE Bilişim