Etiyopya Uçağı Akdeniz'e Düştü 
 
Beyrut'tan Addis Ababa'ya gitmek üzere yola çıkan Etiyopya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı havalandıktan kısa bir süre sonra Akdeniz'e düştü. Doksan kişi taşıyan uçakta Türk yolcuların da da bulunduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 10 kişinin cesedine ulaşıldı.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi El Aridi, Refik Hariri havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, uçağın sahil köylerinden Na'ameh yakınlarında, 3.5 kilometre açıkta düştüğünün belirlendiğini ifade ederek, ekiplerin bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına başladığını söyledi.      

TSİ 02.00 sularında Akdeniz'e düşen Boeing 737-800 tipi uçakta 83 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.

El Aridi yolcular içinde 54 Lübnanlı, 22 Etiyopyalı, bir Iraklı, bir Fransız ve bir Suriyelinin olduğunu açıklarken, NTV haber televizyonu uçakta Türk yolcuların da bulunduğunu bildirdi. Anadolu Ajansı, Fransa'nın Beyrut Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Dennis Pietton'un eşi Marla Pietton uçak yolcularının arasında bulunduğunu söyledi.  

AFP haber ajansına konuşan bir Lübnan Savunma Bakanlığı yetkilisi, uçağın düşmesinin ardından arama çalışmaları başlatılırken, 10 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

Uçağın olumsuz hava koşulları altında havalandığının bilindiğini belirten El Aridi, kaza nedeniyle ilgili bir şey söylemek için henüz erken olduğunu, ancak bu konunun da araştırıldığını söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman, sabotaj olasılığının düşük olduğunu açıkladı.

 

 

Editör: TE Bilişim