Et Fiyatları Bilinçli Yükseltiliyor
 
BURSA - Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, ''Et ithalatı ile AB ülkelerinde kedi köpek maması yapılan veya imha edilen yaşlı hayvan etlerini birkaç dolara alıp, yüksek fiyatla pazara sunacaklar'' iddiasında bulundu.

Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de mezbahalardaki karkas kırmızı et fiyatlarının AB ülkelerinin altında olduğunu belirterek, vergileriyle birlikte kilogramı 19 liraya mal olan kırmızı etin, gerçek satış fiyatının 22-25 lira olduğunu kaydetti.

Tüketicilere etin fazla fiyatla satılmasının asıl nedeninin Hükümete kırmızı et ithalatının serbest bırakılması yönünde baskı yapmak olduğunu vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti:

''Et fiyatlarını bilinçli yükseltiyorlar. Et ithalatı ile AB ülkelerinde kedi köpek maması yapılan veya imha edilen yaşlı hayvan etlerini birkaç dolara satın alıp, Türkiye'de yüksek fiyat ile pazara sunacaklar. Hiç kimse özellikle de Hükümet bu oyuna gelmemelidir. Devletin fiyatlara müdahale yetkisi bulunuyor.

Söz konusu müdahaleyle yaşanan fiyat kargaşası düzeltilebilir.

AB'den ithalatın önü açılırsa, bu etler Türkiye'ye gelecek. Çünkü bizde yaşlı hayvan kesimini yasaklayan bir kanun yok.''

Editör: TE Bilişim