Ertuğrul Özkök Artık Genel Yayın Yönetmeni Değil

Hürriyet gazetesinin yazı işlerinin bulunduğu 2'inci katında 20 yıldır gazetenin Yayın Yönetmeni olan Ertuğrul Özkök'ün veda toplantısı yapıldı. Toplantıda Özkök, Hürriyet'te yayın yönetmenliği yaptığı yılların ne kadar güzel olduğunu söyledi.

Ertuğrul Özkök,toplantıda 2 Ocak'tan itibaren Hürriyet Yayın Yönetmenliği'ni bıraktığını açıkladı. 20 yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirten Özkök, bu süre içinde Hürriyet'in birçok tarihe tanıklık ettiğini, zor dönemlerde sorumlu yayıncılık çizgisini sürdürdüğünü anlattı. Medyatava'nın haberine göre Özkök, geçen cumartesi Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan'la yaptığı görüşmeden sonra istifa kararı aldığını çalışma arkadaşlarına söyleyerek, "O gece ilk defa 7 saat uyudum. 20 yılda gerçekten çok yoruldum. Üç yıl öncesine kadar 7 gün çalışıyordum. Buna kimse inanamıyordu. Son 3 yıldır da 6 gün çalışıyorum, yoruldum" dedi.

Ertuğrul Özkök, aynı binada çalışacağını, köşe yazarı olarak grupta kaldığını arkadaşlarına belirtti.

Ertuğrul Özkök duygusal konuşmasını, "That was a good life" sözleriyle ve gözyaşlarıyla tamamladı. Konuşma sonrasında yazı işleri de gözyaşlarına boğuldu. Özkök'ün ardından sözü Yazı İşleri Müdürü Fikret Ercan aldı.

Ercan, Özkök'ün içindeki muhabirlik duygusunun hiç ölmediğini, Amerika'dan dönüp hemen gazeteye gelip sayfalara baktığını, bu heyecanı diğer çalışma arkadaşlarına da aşıladığını, kendisiyle birlikte çalışmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.

Ertuğrul Özkök’ün yerine ise Enis Berberoğlu’nun geleceği kulislerde dolaşıyor. Özkök’ün gazetede yazar olarak çalışmaya devam edeceği söyleniyor.

Editör: TE Bilişim