"Ermenistan Sınırı Açılacak" İddiası

Wall Street Journal gazetesi, Türkiye ve Ermenistan'ın sınırlarını açma ve ilişkilerini düzeltme yolunda olduğunu yazdı.

Bunun üzerine Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in, hafta başında İstanbul'da yapılacak olan Medeniyetler İttifakı toplantısına katılmayacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Gül ise Wall Street Journal'in haberini yalanladı.

Gazetenin haberinde, Türk ve Ermeni hükümetlerinin karşılıklı olarak "sınırları açma, diplomatik ilişkileri düzeltme ve tarihi uyuşmazlıklara bakacak bir komisyon kurma" konularında müzakerelere başlamanın koşullarını belirledikleri dile getirildi.

Bu haber üzerine Aliyev'in, 6-7 Nisan tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Medeniyetler İttifakı projesiyle ilgili toplantıya katılmaktan vazgeçtiği iddia edildi.

Azerbaycan Pres Ajansı'na göre, İlham Aliyev son günlerde Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerinde Karabağ işgalinin sona erdirilmesi şartından vazgeçtiği ve Ermenistan ile sınırları açacağı şeklindeki haberler üzerine bu kararı aldı.

Türkiye'nin konuya ilişkin açıklaması ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Ermenistan arasında sınır kapılarının açılması konusunda anlaşmaya varıldığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilişim