Ermenilerden Beyaz Saray Önünde Gösteri

Ellerinde ABD Başkanı Barack Obama'yı 1915 yılı olaylarını "soykırım" olarak tanımasını isteyen ve Türkiye'yi "tarihi inkar" ile suçlayan pankartlarla 20-30 kişiden oluşan grup, Beyaz Saray önünde toplandı.

Ağızlarını, Özgürlük Heykeli'nin ağzına Türk bayrağının sarılı olduğu kampanyalarına atfen, kırmızı bantla kapatan ve bu resmin olduğu tişörtler giyen Ermeniler, açıklamalarında, "Türkiye'nin geçmişe dair benzer 'soykırım' politikalarını halen sürdürdüğü ve Kürt nüfusa karşı askeri güç kullandığını" ileri sürdü.

Ermeniler, "Türkiye'nin kültürel mirasa zarar vermeye devam ettiği" iddiasında da bulundu.

Bu arada, protesto gösterisinin yakınında, siyahi bir Amerikalının hoparlörle konuşmasının Ermenilerin seslerini bastırması üzerine, Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi'nin (ANCA) icra direktörü Aram Hamparian, siyahi Amerikalıya susması için para verdi.

İzci çocuklarla tekerlekli sandalyedeki bir yaşlının da getirildiği gösteride Ermeniler, üzerinde "Atatürk=Hitler, soykırımın kurucu babaları" yazan, Ulu Önder Atatürk'e hakaret içerici pankart açtı.

Türkler büyükelçilik önünde nöbet tutuyor

Öte yandan, Ermenilerin 24 Nisan eyleminde, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önündeki kaldırımı kullanmasını engellemek isteyen Türkler, pankartlarla binanın önündeki kaldırımda nöbet tutuyor.

ABD'de öğrenci olan Mehmet Tavan, geçen yıl da aynı yöntemi uyguladıklarını ve bu yüzden Ermenilerin karşı kaldırıma gitmek zorunda kaldığını söyledi.

"Burası ilk gelenin olacaktı, nefes almamız için Büyükelçiliğimizin önünü bırakamayız, burası bizim toprağımız" diyen Tavan, bazı Ermenilerin de civarda beklediğini, kendileri buradan ayrılırsa hemen büyükelçiliğin önüne yerleşeceklerini anlattı.

Tavan, "Sabahtan bu yana buradayız, bayrak yarışı gibi sırayla nöbetteyiz. Sabaha kadar nöbetimiz devam edecek, sabah da burada gösterimiz başlayacak" diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim