Ergenekon'da Son Durum

Ergenekon soruşturmasındaki son dalgada gözaltına alınan 39 kişiden, aralarında Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen'in de bulunduğu 8'i savcılıkça serbest bırakıldı.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 18 ilde gözaltına alınan 39 kişiden 8'inin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 8 kişi savcılıkça serbest bırakıldı.

Üçü eski, 5 rektör ile akademisyenler terörle mücadele; diğer zanlılar ise organize suçlar şubesinde gözaltında bulunuyor.

Operasyonlarda el konulan doküman ve bilgisayarlar da inceleme altında. Belgelerde Ergenekon soruşturmasını ilgilendirebilecek izler aranıyor.

ÇYDD'den Burs Alanların Kayıtları İstenebilecek

Bu arada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ndeki aramalar sırasında el konulan bilgisayar kayıtlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Çolakkadı, dernek yetkilileri veya vekillerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmaları halinde, burs alan öğrencilere ilişkin bilgisayar kayıtlarının derhal verileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim