Ergenekon Mahkemesi'nden Önemli Bir Karar

''Ergenekon'' davasının 41. duruşmasında mahkeme heyeti, ''Ergenekon Terör Örgütü''nün varlığının ancak yargılama sonucunda açığa kavuşacağından hareketle, örgütün var olduğu yönündeki ifadeler yerine ''iddia olunan'' tabirinin kullanılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan girişimlerde bulunmasının istenmesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyetinin aldığı kararlar, Başkan Köksal Şengün tarafından açıklandı.

Kemal Kerinçsiz'in '' Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)'' tabirinin kullanılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunulması talebini değerlendiren mahkeme heyeti, görülmekte olan dava açılıncaya kadar ''Ergenekon Terör Örgütü'' isimli herhangi bir örgütün olup olmadığının ilgili birimlere sorulduğu ve bulunmadığı yönünde cevap alındığına dikkate alarak, bu durumda böyle bir örgütün varlığının ancak yargılama sonucunda açığa kavuşacağı sonucuna vardı.

Mahkeme heyeti, böyle bir örgütün var olduğu yönündeki ifadeler yerine ''iddia olunan'' tabirinin kullanılması konusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi, yazılı ve görsel basın-yayın organları ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı nezdinde gerekli yasal girişimlerin yapılmasının istenmesine karar verdi.

Editör: TE Bilişim