"Ergenekon Davasına İnanıyorum"

Genelkurmay eski başkanı Hilmi Özkök, 3. Ergenekon iddinamesiyle birlikte yeniden gündemde.

İddianamedeki ifadeleriyle ilgili gazetecilerin ısrarlı sorularına muhatap olan Genelkurmay eski Başkanı Özkök, Ergenekon davasına inandığını, Ergenekon savcılarına da güvendiğini söyledi.

Ergenekon soruşturmasında tanık olarak ifadesine başvurulan ve bu ifadelerinde darbe girişimlerinin yaşandığı kendi dönemine ait önemli bilgiler veren Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, basında kendisi hakkında yazılanlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Özkök, "Konuşmadığım halde bu kadar yazılıp çiziliyor. Bir de konuşsam neler olacak. Yanlış bilgiler veriliyor. Çok anormal yorumlar yapılıyor. O günün şartlarında benim durumumu da göz önüne almak lazım bu yorumları yaparken. O günün şartlarını bir göz önüne getirin bakalım. Ve bugünle kıyaslayın" dedi.

Emekli Orgeneral Özkök, Ergenekon savcılarına bildiği her şeyi anlattığını belirterek, artık bu konuda basına konuşmasının doğru olmayacağını söylüyor.

Ergenekon davasına inandığını ve Ergenekon savcılarına güvendiğini de özellikle vurgulayan Özkök,"İnanmasam, güvenmesem tanık olarak gitmezdim karşılarına. Bu ifadeyi verdim ki bu davaya inanıyorum. Onlar üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getireceklerdir" dedi.

Editör: TE Bilişim