Erdoğan:"Yenilen pehlivan güreşe doymazmış''

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şimdi birkaç gündür Sayın Baykal bir yandan, Sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha 9 ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada, sonuçlar ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış'' dedi.

Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Kadın Kolları Eğitim Toplantısında yaptığı konuşmada, erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından genel seçimlerin Kasım 2007'de yapılmasının planlandığını ancak gelişmeler nedeniyle seçimin öne alındığını anımsattı. ''(Biz size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz) dediler'' diyen Erdoğan, bu nedenle seçim tarihinin birkaç ay öne alınarak 22 Temmuz seçimlerinin yapıldığını söyledi.

Bu seçimlerde de AK Parti'nin yüzde 47 oranında oy alarak yeniden iktidar olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerden de AK Parti'nin birinci parti olarak çıktığını, MHP ile CHP'nin toplam oy oranının ise AK Parti'nin oy oranına denk geldiğini söyledi. Erdoğan, yerel seçimlerin üzerinden daha bir yılın geçmediğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şimdi birkaç gündür Sayın Baykal bir yandan, Sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha 9 ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada, sonuçlar ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki? Aslında bizim Cemil Bey'in (Çiçek)... Erzurumlu neydi o, Teyyo Pehlivan o hikaye var ya... Şimdi onun zamanı değil. Cemil Bey zaman zaman onu anlatır, biz de neşeleniriz.

Anayasa ne diyor, 'seçimler 4 yılda bir yapılır'. Şimdi kaç yıl oldu? 2.5 yıl... Daha 1.5 yıl var. Bırakınız seçim yapmayı seçim kelimesini telaffuz etmenin dahi bu ülkenin ekonomisi üzerindeki etkilerini bunlar düşünmüyorlar, düşünmek istemiyorlar. Çünkü bunların ülkenin derdi, ülkenin kaynaklarının güçlenmesi diye bir dertleri yok. Bunlar, 'ne yapalım da ülke karışsın' diyorlar.

Mesele bu... Ama karıştıramayacaklar. Ne yaparsanız yapın, karıştıramayacaksınız. İster Ergenekon'un avukatı olun, ister bilmem neyin avukatı olun, çetelerin avukatı olun, mafyanın avukatı olun, bu ülkeyi karıştıramayacaksınız. Bu ülke her geçen gün daha iyiye gidecek. İşte bakın dünyada 70'i aşkın ülkenin kredi notları düşürülürken kredi notu yükseltilen 17 ülke var, bunlardan bir tanesi de Türkiye... Yükselen ülke Türkiye... Nedir bu rahatsızlığınız ya, nedir bu hazımsızlığınız?''

İstanbul Menkul Kıymetler Borsa endeksinin tarihte görülmeyen rakamlara yükseldiğini ve 55 bin sınırına dayandığını da ifade eden Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarından önce borsanın 10 binler seviyesinde olduğunu dile getirdi. Bu rakamların ülkenin gelişmişlik seviyesini ortaya koyan rakamlar olduğunu dile getiren Erdoğan, ''insaf edin'' diye konuştu.(A.A)

Editör: TE Bilişim